Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2012-ben is tarol a falimatrica!

Már korábban megkezdtük a 2012 dekor- és designtrendekről szóló sorozatunkat. Most foglalkozzunk az elmúlt pár év legnépszerűbb lakberendezési kiegészítőjével a falimatricával.

A legváltozatosabb felületeken, a legkülönfélébb stílusú otthonokban köszön majd vissza ez az egyszerű, de költséghatékony technika, amely percek alatt egyedivé varázsolja lakásunkat, üzletünket, irodánkat. A kiválasztás előtt fontos, hogy alaposan gondoljuk át, milyen színkombinációkat alkalmazunk a helyiségben, mely színek, milyen felületek lesznek a mintázat közvetlen környezetében és ennek megfelelően válasszunk matricát. Ha végül meggondoljuk magunkat és mégis máshová helyeznénk el, akkor sincs semmi veszve: a matrica egyszerűen, nyom nélkül eltávolítható a falról és áthelyezhető egy újabb felületre.

A minták tekintetében is hatalmas változatosságra számíthatunk: a kicsitől az egy-egy nagy motívumot kialakító ragasztásokig minden megjelenhet a falakon. Az igazán szemfülesek pedig még egyedibbé tehetik dekorációjukat, ha maguk alakítják ki a felületet, belenyúlnak a mintába, egy-egy részletet használnak csak fel, vagy körbevágással, kombinálással saját mintákat hozhatnak létre. A lényeg: állíts valamit magadról, otthonodról, a világról a dekoráción keresztül!

A fürdőszoba és konyha: engedd szabadon a fantáziád
A matricázás nagypályás terepe a konyha és a fürdő, de ugyanitt aprólékos, finom megoldásokra is nyílik lehetőség. Például a fürdőben adják magukat a zöld, naturális mintázatok…


… a konyha pedig lehet geometrikus…


… vagy rusztikus/vintage hatású egyaránt, alkalmazkodva az otthonod stílusához.


Go green!
Természeti és virágmintákkal nem nagyon nyúlhatunk mellé, főként, ha csajos belsőt tervezünk, de még egy klasszikus otthont is feldobnak az ízléssel elhelyezett matricák! A kiegészítők variálásával (pl. levélmotívumhoz bekeretezett, száraz falevelek vagy az erős vörös-narancsok környékén gyümölcstálak kihelyezése) még emlékezetesebb hatást érhetünk el.


Visszafogottan
Íme, néhány példa arra, mit lehet kihozni a visszafogott, naturális motívumokból.


Markánsan
Ne féljünk az erős kontrasztok, markáns formák és színek használatától sem! Jól elhelyezve a legegyszerűbb bútorokat, a legfehérebb falakat is feldobják!



Gondoljuk a gyerekekre!
A legkisebbeknek szánt mesemotívumoktól, rajzfilmfiguráktól kezdve a kamaszokig minden korosztálynak találunk megfelelő mintákat!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Malac a konyhában? Mi sem természetesebb!

Sokan hallottak már a konyhamalacról, de kevesen tudják, hogy mire is lehet hasznunkra a konyhában.

Nem mindenkinek van lehetősége komposztálásra, a szerves hulladék eltűntetésére, gondoljunk csak a lakótelepi lakásokra. A konyhai hulladékdaráló feladata, hogy ledarálja a konyhai munkák során felgyülemlett szerves konyhai hulladékot és az ételmaradékot, így azt könnyen a lefolyóba engedhetjük. Ne feledjük, hogy az összes háztartási hulladék akár 35-40%-át is kiteheti a főzésből maradt szerves hulladék, az ételmaradékon át a csontokig és tojáshéjig, amelyek bomlása kellemetlen szagot áraszt a szemetesből.


A szinte bármely mosogatóba utólag is beszerelhető konyhai hulladékdaráló a munka során azonnal eltünteti a hulladékot, ezzel a munka is gördülékenyebbé válik. A daráló használata egyszerű:
a mosogató-csaptelepet kinyitjuk, a következő mozdulattal a készüléket bekapcsoljuk, és már önthetjük is a hulladékot a mosogatóba.

A "malac" veszélytelen, mert a belsejében nem kések, hanem nagyteljesítményű őrlőgyűrűk dolgoznak, többszörös védelemmel ellátva. Válasszunk a háztartás méretéhez, konyhai szokásaihoz illeszkedő teljesítményű modellt, amelyet akár utólag is beépíthetünk meglévő konyhánkba.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Pár ezres beruházással tízezreket spórolhatsz

Itt a január, és máris az energia-áremelésektől hangos a sajtó. Egyes számítások szerint egy átlagos család rezsije 5-7 ezer forinttal emelkedik majd idén, ha csak az energiaárakat nézzük! Adunk néhány tippet, hogyan foghatjuk meg az elszökő energiát néhány ezer forintos beruházással.

Az úgynevezett „okos elosztó” abban van a segítségünkre, hogy a számítógép vagy a TV kikapcsolása után ne menjen „power on”, azaz bekapcsolt állapotban a monitor, a nyomtató vagy a DVD-lejátszó. Azt már rég tudjuk, hogy a készülékek a készenléti állapotban is vesznek fel energiát, most tehát itt az eszköz a kezünkben, hogy elejét vegyük ennek.

A távirányítós dugalj elsősorban azoknak kedvez, akik a TV vagy más nagyfogyasztó csatlakozását a szekrény, komód vagy a polcrendszer mögött vezették el. A távirányító segítségével a készülék kikapcsolása utána a teljes áramtalanításáról is gondoskodhatunk, ezzel éves szinten máris ezresekben mérhető a megtakarítás. Ugyanez kültéri, vízmentes változatban is elérhető, hogy a világítás, a szivattyúk vagy bármely kerti eszköz áramellátásával spóroljunk.

Időkapcsolók, időzárak beiktatásával gondoskodhatunk arról, hogy ne maradjanak feleslegesen égve a ház vagy lépcsőház lámpái, vagy éppen kizárólag a sötét beállta után világítson a kültéri jelzőfény. Néhány ezer forintért napi 16 programhelyes, fagyálló, digitális kezelőfelülettel rendelkező készüléket kapunk, de ezer forint alatt elérhetőek a mechanikus modellek is.

Maradjunk még az elektromosságnál. Ha szeretnénk kontrollálni fogyasztásunkat a nap bármelyik percében, úgy szereljünk be helyi energiafogyasztás-mérőt. A digitális kijelzős, 4-5 ezer forintba kerülő gépezet segítségével megnézhetjük aktuális hálózati teljesítményünket vagy akár forintban mért fogyasztásunkat. Ezzel könnyen megfigyelhetjük, hogy mely eszközök „zabálják” az áramot, ezért cserére vagy javításra szorulnak.


Azoknak, akik gázzal fűtenek, érdemes egy programozható termosztátot beszerelni, mert akár 30%-ot is spórolhatunk a számlán a párezres készülékkel. A hét minden napjára önállóan programozható egység biztosítja, hogy éjszakára ne mulasszuk el 1-2 fokkal csökkenteni a hőmérsékletet, vagy irodánk fűtőtestei hétvégén ne ontsák a meleget.

A takarékos vízcsapok és zuhanyfejek segítenek abban, hogy ne csak víz, de energiafogyasztásunkat is kordában tartsuk. Egy hagyományos csapból 3 perc alatt körülbelül 45 liter víz folyik el, míg takarékos betéttel szerelt csappal vagy zuhanyrózsával akár 50 %-kal is csökkenthető a vízmennyiség, és a kevesebb fogyasztott meleg vízzel jelentős energiát is megtakaríthatunk. Már egy kétfős, fejenként napi 8 percet zuhanyzó háztartás számára is mindössze 9 hónap a megtérülési ideje egy takarékos fejnek. A gyártók kalkulációja szerint évi 32 ezer liter vizet, a gáz, víz és szennyvízdíjjal együtt kb. 35 ezer forintot spórolhatunk, de ezt fokozhatjuk a további csapok lecserélésével. Arról nem is beszélve, hogy kb. 1400 km-es autóútnak megfelelő CO2 kibocsátástól óvjuk meg a környezetet.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Top lakberendezési trendek 2012-ben

Az új év nagyon színesnek és pezsgőnek ígérkezik azok számára, akik egyedi elképzelések mentén szeretnék feldobni otthonukat. A lakberendezési guruk és sztár-stylistok szerint 2012-ben számos, párhuzamos trend üti fel a fejét a naturálistól a színesig, a visszafogottól a high-techig. A kulcsszó azonban a megfizethetőség lesz.

1. Fa minden mennyiségben…
… és színben. Idén a fa alapanyagok legszélesebb választékát alkalmazzák a dekoráció területén, emellett a mahagónitól az eszpresszón át a középtónusú dióig, cseresznyéig vagy fehértölgyig bezárólag a teljes színpaletta felbukkan a bútorokon és burkolatokban. A faanyagok használatára a természetesség, nyersesség lesz jellemző 2012-ben.

2. Költséghatékonyság
Az egyedi bútorzat és berendezési tárgyak után kutatóknak jó év lesz 2012, mert minden eddiginél divatosabb lesz a másodkézből szerzett, de jó ízléssel felújított bútor és kiegészítő, a barátokkal csereberélt egyedi művészeti és designtermék, a megfizethető és megbízható régiség. Ezeket természetesen azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza egy kis barkácsolástól, szívesen reparálnak és díszítenek egyedi holmikat.

3. Visszatekintés
Tovább erősödik a visszatekintés a kulturális örökség, a népi hagyományok, a rusztikus szín- és mintaválaszték irányába. Ennek jellemzői az ősi, geometrikus minták használata, a népi motívumok újragondolása, az újrafelhasznált alapanyagok, a kopottas, patinás hatást keltő felületek. Ennek a trendnek megfelelően előtérbe kerülnek az ásványi színek, illetve a tűz és jég kettősségére épülő kombinációk.

4. Digitalizáció
Tovább folytatódik a pixeles, digitális eszközök képeit másoló textúrák alkalmazása mind a textíliák, mind a dekortermékek, kiegészítők és designtermékek között. Ugyanígy teret kapnak a designban az oxidált hatású fémek, a magas kontrasztok, a futurisztikus, gyakran tükrözött motívumok.

5. Természetes szövetek
Az idei évben ismét visszatér a szőnyeg, fontos lesz, hogy puha, meleg legyen a padló – egyesek szerint még a konyhában is átveszik a hatalmat a textíliák. Textilfronton hódítanak majd a természetes anyagok, a gyapjú, pamut, eukaliptusz, juta, bambusz, amelyek a korábbiaknál markánsabb mintát kapnak.

6. A funkció diadala
Idén a funkció végleg legyőzi a formát! Amerikai top designerek szerint a tegnapi alaktalan, hatalmas szófákat lecserélhetjük a kisebb, kevesebb teret foglaló, ám kényelmesebb, valóban ülésre, pihenésre tervezett darabokkal. Alacsonyabb háttámlák, takarékosabb anyaghasználat, a korábbi vad, nyomtatott textilborításokkal szemben a hagyományos a textúra természetességét hangsúlyozó kárpitok jellemzik majd a nappalik és hálók berendezését.

7. Szín kavalkád
Bár a Pantone a 2012-es év színének a Tangerine Tangót választotta, bőséges színkavalkádra számíthatunk egész évben. Egyrészt a gazdag, telt sötétek hódítanak a tél hátralévő részében, némi arany és egyéb „ékszerbeütéssel”. Ebbe belefér az indigó és királykék is, csakúgy, mint a vörös, feltéve, ha elég sötét.

A másik jellemző színhatás a „modern semlegesség”, a halvány, fénymásolat vagy indigó nyomat inspirálta árnyalatok, többrétegű zöldek-kékek, a sok fehér, üres tér, vagy épp a szürke és a vörös-narancs kontrasztja.

Azok körében, akik a biztonságot, a nyugalmat és a patinás, klasszikus hangulatot keresik, továbbra is a fekete, a bronz és ezüst dominálnak majd, de a fémes csillogásnak, a hűvösebb természetes színeknek (a szürkék egész skálájának) jelentős szerepe lehet az otthonukban.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Készülj a Karácsonyra !- 2. rész

Előző, világkörüli posztunkban megmutattuk a legelmebetegebb karácsonyi dekorötleteket, azt megelőzően megnéztük, mit tehetünk a lakásbelső ünnepi hangulatba varázsolása érdekében. Most nézzük, mi tegyünk, hogy az utcáról is lássák: nálunk Karácsony van!



A legalapvetőbb az ablak díszítése valamilyen LED-es világító alakzattal. Ennek a legegyszerűbb formája az a kb. 40cm magas, 35 izzós, kb. egy ezresbe kerülő fenyőfa, amely olya sok ablakból köszön vissza ezidőtájt. A következő fokozat a rattan csillag vagy fenyőminta hasonló méretben kicsit drágábban.



Az ablakon huncutul be/kikukucskáló télapó (ez, ugye nézőpont kérdése) örök favorit, főként, ha gyermekek is laknak a házban.



Ugyanígy az ablakot díszítheti az a hangulatos, kb. 10cm-es, többféle variációban kapható LED-házikó, amely hó nélkül is alpesi hangulatot varázsol a két ablak közé.



A következő lépés a ház előkertjében álló fák feldíszítése fényfüzérrel. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a bejárati ajtó felé helyezhetünk egy 80 izzós fenyőágat. Ez kb. 3-6 ezer forintból megoldható.



Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a komolyabb fényfüzérek közül választunk, amelyeket széles választékban találhatunk meg a szakáruházakban. 8-15 ezer Ft között (az izzók számától függően) olyan jégcsapfényt kapunk, amely jól mutat pl. a kültéri lépcsők élein. 4-7 ezer Ft között juthatunk egy 50-100 izzós, a bejárati ajtó felé építhető fényzuhataghoz, míg kb. 8 ezerért egy komoly, 144 égős fényfüggönyt helyezhetünk a homlokzatra.



Végül, ha visszafogott, de ízléses megoldást keresünk a ház kidekorálására, akkor 6-36 méteres hosszúságban (kb. 3 ezer forinttól) vásárolhatunk fénytömlőket, amelyek az éleket ékesíthetik fényükkel.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek