Már korábban megkezdtük a 2012 dekor- és designtrendekről szóló sorozatunkat. Most foglalkozzunk az elmúlt pár év legnépszerűbb lakberendezési kiegészítőjével a falimatricával.

A legváltozatosabb felületeken, a legkülönfélébb stílusú otthonokban köszön majd vissza ez az egyszerű, de költséghatékony technika, amely percek alatt egyedivé varázsolja lakásunkat, üzletünket, irodánkat. A kiválasztás előtt fontos, hogy alaposan gondoljuk át, milyen színkombinációkat alkalmazunk a helyiségben, mely színek, milyen felületek lesznek a mintázat közvetlen környezetében és ennek megfelelően válasszunk matricát. Ha végül meggondoljuk magunkat és mégis máshová helyeznénk el, akkor sincs semmi veszve: a matrica egyszerűen, nyom nélkül eltávolítható a falról és áthelyezhető egy újabb felületre.

A minták tekintetében is hatalmas változatosságra számíthatunk: a kicsitől az egy-egy nagy motívumot kialakító ragasztásokig minden megjelenhet a falakon. Az igazán szemfülesek pedig még egyedibbé tehetik dekorációjukat, ha maguk alakítják ki a felületet, belenyúlnak a mintába, egy-egy részletet használnak csak fel, vagy körbevágással, kombinálással saját mintákat hozhatnak létre. A lényeg: állíts valamit magadról, otthonodról, a világról a dekoráción keresztül!

A fürdőszoba és konyha: engedd szabadon a fantáziád
A matricázás nagypályás terepe a konyha és a fürdő, de ugyanitt aprólékos, finom megoldásokra is nyílik lehetőség. Például a fürdőben adják magukat a zöld, naturális mintázatok…


… a konyha pedig lehet geometrikus…


… vagy rusztikus/vintage hatású egyaránt, alkalmazkodva az otthonod stílusához.


Go green!
Természeti és virágmintákkal nem nagyon nyúlhatunk mellé, főként, ha csajos belsőt tervezünk, de még egy klasszikus otthont is feldobnak az ízléssel elhelyezett matricák! A kiegészítők variálásával (pl. levélmotívumhoz bekeretezett, száraz falevelek vagy az erős vörös-narancsok környékén gyümölcstálak kihelyezése) még emlékezetesebb hatást érhetünk el.


Visszafogottan
Íme, néhány példa arra, mit lehet kihozni a visszafogott, naturális motívumokból.


Markánsan
Ne féljünk az erős kontrasztok, markáns formák és színek használatától sem! Jól elhelyezve a legegyszerűbb bútorokat, a legfehérebb falakat is feldobják!



Gondoljuk a gyerekekre!
A legkisebbeknek szánt mesemotívumoktól, rajzfilmfiguráktól kezdve a kamaszokig minden korosztálynak találunk megfelelő mintákat!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!