Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Felkészülés a Karácsonyra – hogy csinálják a profik?

Ismét közeledik az év legszebb időszaka, amikor bármire képesek vagyunk, hogy minden tökéletes legyen. Sokan vannak, akik ezt igazi stresszforrásként élik meg: a sütés-főzés és az ajándékvásárlás mellett gondoskodni kell a tisztaságról, valamint a lakás és a karácsonyfa díszítéséről is.

Hogy ne az ünnep előtti napokban legyen úrrá rajtunk a rémület, időben el kell kezdenünk a felkészülést. 

Takarítás

A tavaszi nagytakarítás mellett a másik legfontosabb a karácsonyi, amikor lakását ünnepi díszbe öltözteti a vendéglátás és az ünneplés előtt.

Ne úgy tervezze, hogy a nagytakarítás a Karácsony előtti utolsó takarítás legyen, mert akkor hullafáradtan fog beesni a fa alá szenteste. Legalább 1-2 héttel korábban álljon már neki, így közvetlenül az ünnep előtt csak a rutinfeladatok maradnak, amibe a család többi tagja is besegíthet.

Néhány praktika, amit érdemes megfogadnia:

Takarítás közben ügyeljen arra, hogy mindig fentről lefelé és bentről kifelé haladjon.

Egy száraz-nedves porszívó nagy segítségére lehet, mert minden nedves vagy száraz, durva vagy finom szennyeződést felszív és minden tisztítási problémára rendelkezik külön tartozékkal. A szőnyegszívó fej alkalmas a szőnyegei mélytisztításához és egyben megfiatalításához is, a kefével ellátott nedves szívófej a makacs szennyeződésekhez, felmosórongy a kiborult folyadék feltörléséhez és gumibetétes felmosó, hogy a padló a felmosás után száraz és biztonságos legyen.

A legnagyobb aduász a kezében azonban egy gőztisztító lehet!

Az új gőztisztító-generáció tagjai már megszakítás nélkül fejlesztik a gőzt, így a nagy felületek is könnyen és gyorsan tisztíthatóak vegyszerek nélkül. Kapható kézi változatban is.

A különböző feltétek segítenek a fürdő, wc, lefolyók, csapok tisztításában, vízkőfoltok eltávolításában, az ablakok, tükrök, peremek tisztításában, de a konyhában a sütés-főzéskor keletkező zsíros lerakódásokat is ezzel tudja a leghatékonyabban eltávolítani, és mindezt tisztítószerek nélkül. Tényleg csodákra képes és segítségével komolyabb erőfeszítés nélkül varázsolhatja csillogóvá a lakást.

Dekoráció

Karácsonyi dekoráció nélkül nem ünnep az ünnep, ezért tervezze meg jó előre, hogy mivel és hogyan szeretné feldíszíteni az otthonát. A dekorációkat készen is vásárolhatja, de akár saját kezűleg is elkészítheti.

A szeretet ünnepén általában mindenki arra törekszik, hogy a dekoráció feltűnőbb legyen, mint akármelyik más ünnepen. Előkerülnek a csillogó díszek, a karácsonyi textíliák, a gyertyák, a mécsesek, a girlandok és természetesen a fényfüzérek. 

A díszítésből a lakás egyetlen pontja sem maradhat ki: az ablak, a mennyezet, az étkezőasztal mellett kerítsen sort a kert és a terasz dekorálására is.

A dekorálást a lakáson kívül kezdje és haladjon befelé, ügyelve arra, hogy a díszítések stílusukban ne térjenek el egymástól.

Mielőtt nekikezdene a dekoráció megvásárlásához vagy elkészítéséhez, ellenőrizze, hogy milyen tárgyak maradtak a korábbi évekről, nem tört-e össze belőlük valami, van-e megfelelő mennyiségű tartalékizzó.  A hangulatos lakásdekorációt és a karácsonyfadíszeket érdemes minél előbb beszereznie, hiszen már most rengeteg szebbnél szebb dísztárgy, dekoráció közül válogathat az üzletekben. 

Ha van a kertjében fenyőfa, öltöztesse karácsonyi díszbe egy kültéri égősorral, a fák gallyaira akasszon tobozokat, terméseket vagy akár régi üvegdíszeket is, de egy csupasz fa ágain vagy örökzöld bokron is nagyszerűen mutat egy ízléses égősor. Egy létra segítségével biztonságosan igazgathatja a helyükre a dekorációkat, a díszek falon való rögzítéséhez pedig mindig jó, ha kéznél van egy akkus csavarozó.

A terasz korlátjára is erősíthet égősort, fenyőgallyakat, szalagokat, díszeket. Az üres virágcserepekbe, kaspókba tegyen örökzöld ágakat mohával, termésekkel, tobozzal. Tegyen a teraszra lámpásokat, amelyek még különlegesebb ünnepi hangulatot teremtenek.

Ilyenkor se feledkezzen meg azonban a környezettudatosságról! Egy időkapcsolós vagy távirányítós dugalj segítségével könnyedén ki- és bekapcsolhatja vagy beprogramozhatja a karácsonyi fényeket, így azok valóban akkor világítanak, amikor Ön szeretné.

Ha a kertben nincs konnektor a közelben, a napelemes fényfüzért - amely alkonykapcsolóval is el van látva - Önnek találták ki, így biztos lehet benne, hogy ünnepi fények várják haza a nap végén.

Ha lehetősége van, vásárolhat konténeres fenyőt, melyet később kiültethet a kertjébe, így tényleg érezheti, hogy Karácsonykor is tett valamit a környezetvédelemért.

Ha a vágott fenyőre esik a választása, akkor azt is megvásárolhatja nálunk, sőt kérésére ingyenesen hálóba csomagoljuk és a törzsét is megfaragjuk, így könnyen belehelyezheti akár ebbe a praktikus tartóba is:

Ha nem tud dönteni és inkább a megajándékozottra bízná a választást, itt egy minden felnőtt számára praktikus ajándék, a vásárlási utalvány:

Amikor végzett mindennel, kapcsolja be a világítást, gyújtsa meg a mécseseket és engedje, hogy elvarázsolja az ünnep hangulata!

0 Tovább

2012-ben is tarol a falimatrica!

Már korábban megkezdtük a 2012 dekor- és designtrendekről szóló sorozatunkat. Most foglalkozzunk az elmúlt pár év legnépszerűbb lakberendezési kiegészítőjével a falimatricával.

A legváltozatosabb felületeken, a legkülönfélébb stílusú otthonokban köszön majd vissza ez az egyszerű, de költséghatékony technika, amely percek alatt egyedivé varázsolja lakásunkat, üzletünket, irodánkat. A kiválasztás előtt fontos, hogy alaposan gondoljuk át, milyen színkombinációkat alkalmazunk a helyiségben, mely színek, milyen felületek lesznek a mintázat közvetlen környezetében és ennek megfelelően válasszunk matricát. Ha végül meggondoljuk magunkat és mégis máshová helyeznénk el, akkor sincs semmi veszve: a matrica egyszerűen, nyom nélkül eltávolítható a falról és áthelyezhető egy újabb felületre.

A minták tekintetében is hatalmas változatosságra számíthatunk: a kicsitől az egy-egy nagy motívumot kialakító ragasztásokig minden megjelenhet a falakon. Az igazán szemfülesek pedig még egyedibbé tehetik dekorációjukat, ha maguk alakítják ki a felületet, belenyúlnak a mintába, egy-egy részletet használnak csak fel, vagy körbevágással, kombinálással saját mintákat hozhatnak létre. A lényeg: állíts valamit magadról, otthonodról, a világról a dekoráción keresztül!

A fürdőszoba és konyha: engedd szabadon a fantáziád
A matricázás nagypályás terepe a konyha és a fürdő, de ugyanitt aprólékos, finom megoldásokra is nyílik lehetőség. Például a fürdőben adják magukat a zöld, naturális mintázatok…


… a konyha pedig lehet geometrikus…


… vagy rusztikus/vintage hatású egyaránt, alkalmazkodva az otthonod stílusához.


Go green!
Természeti és virágmintákkal nem nagyon nyúlhatunk mellé, főként, ha csajos belsőt tervezünk, de még egy klasszikus otthont is feldobnak az ízléssel elhelyezett matricák! A kiegészítők variálásával (pl. levélmotívumhoz bekeretezett, száraz falevelek vagy az erős vörös-narancsok környékén gyümölcstálak kihelyezése) még emlékezetesebb hatást érhetünk el.


Visszafogottan
Íme, néhány példa arra, mit lehet kihozni a visszafogott, naturális motívumokból.


Markánsan
Ne féljünk az erős kontrasztok, markáns formák és színek használatától sem! Jól elhelyezve a legegyszerűbb bútorokat, a legfehérebb falakat is feldobják!Gondoljuk a gyerekekre!
A legkisebbeknek szánt mesemotívumoktól, rajzfilmfiguráktól kezdve a kamaszokig minden korosztálynak találunk megfelelő mintákat!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Készülj a Karácsonyra !- 2. rész

Előző, világkörüli posztunkban megmutattuk a legelmebetegebb karácsonyi dekorötleteket, azt megelőzően megnéztük, mit tehetünk a lakásbelső ünnepi hangulatba varázsolása érdekében. Most nézzük, mi tegyünk, hogy az utcáról is lássák: nálunk Karácsony van!A legalapvetőbb az ablak díszítése valamilyen LED-es világító alakzattal. Ennek a legegyszerűbb formája az a kb. 40cm magas, 35 izzós, kb. egy ezresbe kerülő fenyőfa, amely olya sok ablakból köszön vissza ezidőtájt. A következő fokozat a rattan csillag vagy fenyőminta hasonló méretben kicsit drágábban.Az ablakon huncutul be/kikukucskáló télapó (ez, ugye nézőpont kérdése) örök favorit, főként, ha gyermekek is laknak a házban.Ugyanígy az ablakot díszítheti az a hangulatos, kb. 10cm-es, többféle variációban kapható LED-házikó, amely hó nélkül is alpesi hangulatot varázsol a két ablak közé.A következő lépés a ház előkertjében álló fák feldíszítése fényfüzérrel. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a bejárati ajtó felé helyezhetünk egy 80 izzós fenyőágat. Ez kb. 3-6 ezer forintból megoldható.Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a komolyabb fényfüzérek közül választunk, amelyeket széles választékban találhatunk meg a szakáruházakban. 8-15 ezer Ft között (az izzók számától függően) olyan jégcsapfényt kapunk, amely jól mutat pl. a kültéri lépcsők élein. 4-7 ezer Ft között juthatunk egy 50-100 izzós, a bejárati ajtó felé építhető fényzuhataghoz, míg kb. 8 ezerért egy komoly, 144 égős fényfüggönyt helyezhetünk a homlokzatra.Végül, ha visszafogott, de ízléses megoldást keresünk a ház kidekorálására, akkor 6-36 méteres hosszúságban (kb. 3 ezer forinttól) vásárolhatunk fénytömlőket, amelyek az éleket ékesíthetik fényükkel.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Őrült karácsony

A karácsonyi készülődés, a dekorálás lehetősége sokak kreativitását beindítja. Nézzünk körbe a világban, milyen elképesztő karácsonyfadíszek, házdekorációs praktikák, és szomszédriasztó audiovizuális megoldásokat találunk.

Kezdjük a fa feldíszítésével. A Fort Lauderdale-i Szemétmúzeum odáig ment, hogy csupa kacattal sikerült feldíszíteniük saját fájukat!

(via: Flickr)

Ha eddig nem akarunk elmenni, akkor is számos őrült függő közül válogathatunk. Ha a párunk rock őrült, kézenfekvő, egy gitár-erősítő szett választása.


 (via: http://www.complex.com)

Ha szeretjük ez egereket (a gyerekek mindenesetre szeretik), akkor a House Of Mouse egérkollekcióját ajánljuk. A kézzel készült függelékek egy-egy egeret ábrázolnak lehetetlen helyzetekben – márpedig közel 200 közül válogathatunk. Alább egy Yoda a Csillagok háborúja sorozatukból, egy Andy Warhol imádó, egy macskajelmezes és egy a Rudolf-részarvast helyettesítő rágcsáló.


 (via: House Of Mouse)

Fiúgyermek, vagy horror rajongó barát esetén a zombis díszítés adja magát!

(via: http://www.neatorama.com)

A nagyon zöld háztartások számára nyitott a lehetőség, hogy a meglévő karácsonyi izzókészletet felturbózzák, és a kidobásra ítélt színes üvegeket, flakonokat újrahasznosítva vadiúj fényekkel teremtsenek ünnepi hangulatot. (Aki nem szeretné, ha kigyulladna a háza, annak ezt semmiképpen nem javasoljuk!!!)


 (via: Flickr)

És most térjünk át a házakra. Az Egyesült Államokban, vagy Európa egyes országaiban a ház külső feldíszítése ma már alap, de azért az ilyen mesepalotákat még ott is megcsodálják.


 (via: Flickr)
 


(via: egotvonline.com)


Nem kell feltétlenül a fényekhez nyúlnunk, ha túlzásba szeretnénk esni…
 


Vannak persze, akik ebből is viccet csinálnak. Az alábbi képe egy sokaknak vicces, másoknak kevésbé humoros installációról készült.


 (via: http://www.apartmenttherapy.com)

Nem különben extrém, de egyre terjed (már csak a Youtube videók száma és nézettsége alapján is) a zenére szinkronizált, több tízezer égővel kialakított karácsonyi fényorgia. Alább két példa, egy a széplelkeknek, egy pedig a metalt kedvelőknek.Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek