Előző, világkörüli posztunkban megmutattuk a legelmebetegebb karácsonyi dekorötleteket, azt megelőzően megnéztük, mit tehetünk a lakásbelső ünnepi hangulatba varázsolása érdekében. Most nézzük, mi tegyünk, hogy az utcáról is lássák: nálunk Karácsony van!



A legalapvetőbb az ablak díszítése valamilyen LED-es világító alakzattal. Ennek a legegyszerűbb formája az a kb. 40cm magas, 35 izzós, kb. egy ezresbe kerülő fenyőfa, amely olya sok ablakból köszön vissza ezidőtájt. A következő fokozat a rattan csillag vagy fenyőminta hasonló méretben kicsit drágábban.



Az ablakon huncutul be/kikukucskáló télapó (ez, ugye nézőpont kérdése) örök favorit, főként, ha gyermekek is laknak a házban.



Ugyanígy az ablakot díszítheti az a hangulatos, kb. 10cm-es, többféle variációban kapható LED-házikó, amely hó nélkül is alpesi hangulatot varázsol a két ablak közé.



A következő lépés a ház előkertjében álló fák feldíszítése fényfüzérrel. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a bejárati ajtó felé helyezhetünk egy 80 izzós fenyőágat. Ez kb. 3-6 ezer forintból megoldható.



Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a komolyabb fényfüzérek közül választunk, amelyeket széles választékban találhatunk meg a szakáruházakban. 8-15 ezer Ft között (az izzók számától függően) olyan jégcsapfényt kapunk, amely jól mutat pl. a kültéri lépcsők élein. 4-7 ezer Ft között juthatunk egy 50-100 izzós, a bejárati ajtó felé építhető fényzuhataghoz, míg kb. 8 ezerért egy komoly, 144 égős fényfüggönyt helyezhetünk a homlokzatra.



Végül, ha visszafogott, de ízléses megoldást keresünk a ház kidekorálására, akkor 6-36 méteres hosszúságban (kb. 3 ezer forinttól) vásárolhatunk fénytömlőket, amelyek az éleket ékesíthetik fényükkel.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!