Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Felkészülés a Karácsonyra – hogy csinálják a profik?

Ismét közeledik az év legszebb időszaka, amikor bármire képesek vagyunk, hogy minden tökéletes legyen. Sokan vannak, akik ezt igazi stresszforrásként élik meg: a sütés-főzés és az ajándékvásárlás mellett gondoskodni kell a tisztaságról, valamint a lakás és a karácsonyfa díszítéséről is.

Hogy ne az ünnep előtti napokban legyen úrrá rajtunk a rémület, időben el kell kezdenünk a felkészülést. 

Takarítás

A tavaszi nagytakarítás mellett a másik legfontosabb a karácsonyi, amikor lakását ünnepi díszbe öltözteti a vendéglátás és az ünneplés előtt.

Ne úgy tervezze, hogy a nagytakarítás a Karácsony előtti utolsó takarítás legyen, mert akkor hullafáradtan fog beesni a fa alá szenteste. Legalább 1-2 héttel korábban álljon már neki, így közvetlenül az ünnep előtt csak a rutinfeladatok maradnak, amibe a család többi tagja is besegíthet.

Néhány praktika, amit érdemes megfogadnia:

Takarítás közben ügyeljen arra, hogy mindig fentről lefelé és bentről kifelé haladjon.

Egy száraz-nedves porszívó nagy segítségére lehet, mert minden nedves vagy száraz, durva vagy finom szennyeződést felszív és minden tisztítási problémára rendelkezik külön tartozékkal. A szőnyegszívó fej alkalmas a szőnyegei mélytisztításához és egyben megfiatalításához is, a kefével ellátott nedves szívófej a makacs szennyeződésekhez, felmosórongy a kiborult folyadék feltörléséhez és gumibetétes felmosó, hogy a padló a felmosás után száraz és biztonságos legyen.

A legnagyobb aduász a kezében azonban egy gőztisztító lehet!

Az új gőztisztító-generáció tagjai már megszakítás nélkül fejlesztik a gőzt, így a nagy felületek is könnyen és gyorsan tisztíthatóak vegyszerek nélkül. Kapható kézi változatban is.

A különböző feltétek segítenek a fürdő, wc, lefolyók, csapok tisztításában, vízkőfoltok eltávolításában, az ablakok, tükrök, peremek tisztításában, de a konyhában a sütés-főzéskor keletkező zsíros lerakódásokat is ezzel tudja a leghatékonyabban eltávolítani, és mindezt tisztítószerek nélkül. Tényleg csodákra képes és segítségével komolyabb erőfeszítés nélkül varázsolhatja csillogóvá a lakást.

Dekoráció

Karácsonyi dekoráció nélkül nem ünnep az ünnep, ezért tervezze meg jó előre, hogy mivel és hogyan szeretné feldíszíteni az otthonát. A dekorációkat készen is vásárolhatja, de akár saját kezűleg is elkészítheti.

A szeretet ünnepén általában mindenki arra törekszik, hogy a dekoráció feltűnőbb legyen, mint akármelyik más ünnepen. Előkerülnek a csillogó díszek, a karácsonyi textíliák, a gyertyák, a mécsesek, a girlandok és természetesen a fényfüzérek. 

A díszítésből a lakás egyetlen pontja sem maradhat ki: az ablak, a mennyezet, az étkezőasztal mellett kerítsen sort a kert és a terasz dekorálására is.

A dekorálást a lakáson kívül kezdje és haladjon befelé, ügyelve arra, hogy a díszítések stílusukban ne térjenek el egymástól.

Mielőtt nekikezdene a dekoráció megvásárlásához vagy elkészítéséhez, ellenőrizze, hogy milyen tárgyak maradtak a korábbi évekről, nem tört-e össze belőlük valami, van-e megfelelő mennyiségű tartalékizzó.  A hangulatos lakásdekorációt és a karácsonyfadíszeket érdemes minél előbb beszereznie, hiszen már most rengeteg szebbnél szebb dísztárgy, dekoráció közül válogathat az üzletekben. 

Ha van a kertjében fenyőfa, öltöztesse karácsonyi díszbe egy kültéri égősorral, a fák gallyaira akasszon tobozokat, terméseket vagy akár régi üvegdíszeket is, de egy csupasz fa ágain vagy örökzöld bokron is nagyszerűen mutat egy ízléses égősor. Egy létra segítségével biztonságosan igazgathatja a helyükre a dekorációkat, a díszek falon való rögzítéséhez pedig mindig jó, ha kéznél van egy akkus csavarozó.

A terasz korlátjára is erősíthet égősort, fenyőgallyakat, szalagokat, díszeket. Az üres virágcserepekbe, kaspókba tegyen örökzöld ágakat mohával, termésekkel, tobozzal. Tegyen a teraszra lámpásokat, amelyek még különlegesebb ünnepi hangulatot teremtenek.

Ilyenkor se feledkezzen meg azonban a környezettudatosságról! Egy időkapcsolós vagy távirányítós dugalj segítségével könnyedén ki- és bekapcsolhatja vagy beprogramozhatja a karácsonyi fényeket, így azok valóban akkor világítanak, amikor Ön szeretné.

Ha a kertben nincs konnektor a közelben, a napelemes fényfüzért - amely alkonykapcsolóval is el van látva - Önnek találták ki, így biztos lehet benne, hogy ünnepi fények várják haza a nap végén.

Ha lehetősége van, vásárolhat konténeres fenyőt, melyet később kiültethet a kertjébe, így tényleg érezheti, hogy Karácsonykor is tett valamit a környezetvédelemért.

Ha a vágott fenyőre esik a választása, akkor azt is megvásárolhatja nálunk, sőt kérésére ingyenesen hálóba csomagoljuk és a törzsét is megfaragjuk, így könnyen belehelyezheti akár ebbe a praktikus tartóba is:

Ha nem tud dönteni és inkább a megajándékozottra bízná a választást, itt egy minden felnőtt számára praktikus ajándék, a vásárlási utalvány:

Amikor végzett mindennel, kapcsolja be a világítást, gyújtsa meg a mécseseket és engedje, hogy elvarázsolja az ünnep hangulata!

0 Tovább

Talpkörkép!

A meghitt karácsonyi készülődés során egyszer csak eljön az a pillanat, amikor a család egyik tagjának elő kell kotornia az évek óta használt fenyőfatalpát, és meg kell faragnia a fát.

Biztos mindenkinek van egy sztorija arról, hogy hogyan nem sikerült felállítania időre a fát, vagy ferde lett, vagy a felét elfaragta a siker érdekében.

Az első szabály: ne december 24-én este kezdjük el a készülést, a tavaly használt talp keresését.
A második: a fa mérete (magassága) és átmérője alapján válasszunk talpat.
A harmadik: a széles kínálatból (kb. 2.000.- Ft-tól) számos forma és anyag közül választhatunk, ezért a lakásunkhoz, stílusunkhoz illő mellett döntsünk.


A legelterjedtebb fenyőfatalp: a hagyományos, kacskaringós fémszerkezet, amely többféle méretben kapható. Ezzel valószínűleg már mindannyian találkoztunk.

Egyszerű és praktikus választás a vízzel tölthető, 30 cm átmérőjű műanyagtalp, amely a betöltött víznek köszönhetően jól tartja a magas, testes fenyőket is.


A kb. kétszer annyiba kerülő lakkozott lucfenyő talp több helyet foglal, de 7cm átmérőjű fákat is telepíthetünk bele.


A nagyjából ugyanennyibe kerülő öntöttvas talpak még stabilabbak, a 10,5cm-es törzsvastagsággal is elbírnak.


Az elmúlt pár év csúcsportékáját az a "szupertalp" jelenti, amely nem igényel faragást, megbirkózik egy 220cm magas, 11cm átmérőjű fával is. A hétezer forint környékén elérhető - 5 év garanciával árusított - talp nagyon megkönnyíti az előkészületet: egy perc alatt, akár tűsarú cipőben, egyetlen taposó mozdulattal beszoríthatjuk a fát a szerkezetbe.


Ha pedig azt szeretnénk, hogy a fa talpa diszkréten eltűnjön, akkor vásároljunk hozzá takarót, amely akár az apró ajándékok kiváló rejtekhelyül szolgálhat és egyben a lakást is dekorálja!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Készülj a Karácsonyra !- 2. rész

Előző, világkörüli posztunkban megmutattuk a legelmebetegebb karácsonyi dekorötleteket, azt megelőzően megnéztük, mit tehetünk a lakásbelső ünnepi hangulatba varázsolása érdekében. Most nézzük, mi tegyünk, hogy az utcáról is lássák: nálunk Karácsony van!A legalapvetőbb az ablak díszítése valamilyen LED-es világító alakzattal. Ennek a legegyszerűbb formája az a kb. 40cm magas, 35 izzós, kb. egy ezresbe kerülő fenyőfa, amely olya sok ablakból köszön vissza ezidőtájt. A következő fokozat a rattan csillag vagy fenyőminta hasonló méretben kicsit drágábban.Az ablakon huncutul be/kikukucskáló télapó (ez, ugye nézőpont kérdése) örök favorit, főként, ha gyermekek is laknak a házban.Ugyanígy az ablakot díszítheti az a hangulatos, kb. 10cm-es, többféle variációban kapható LED-házikó, amely hó nélkül is alpesi hangulatot varázsol a két ablak közé.A következő lépés a ház előkertjében álló fák feldíszítése fényfüzérrel. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a bejárati ajtó felé helyezhetünk egy 80 izzós fenyőágat. Ez kb. 3-6 ezer forintból megoldható.Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a komolyabb fényfüzérek közül választunk, amelyeket széles választékban találhatunk meg a szakáruházakban. 8-15 ezer Ft között (az izzók számától függően) olyan jégcsapfényt kapunk, amely jól mutat pl. a kültéri lépcsők élein. 4-7 ezer Ft között juthatunk egy 50-100 izzós, a bejárati ajtó felé építhető fényzuhataghoz, míg kb. 8 ezerért egy komoly, 144 égős fényfüggönyt helyezhetünk a homlokzatra.Végül, ha visszafogott, de ízléses megoldást keresünk a ház kidekorálására, akkor 6-36 méteres hosszúságban (kb. 3 ezer forinttól) vásárolhatunk fénytömlőket, amelyek az éleket ékesíthetik fényükkel.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Őrült karácsony

A karácsonyi készülődés, a dekorálás lehetősége sokak kreativitását beindítja. Nézzünk körbe a világban, milyen elképesztő karácsonyfadíszek, házdekorációs praktikák, és szomszédriasztó audiovizuális megoldásokat találunk.

Kezdjük a fa feldíszítésével. A Fort Lauderdale-i Szemétmúzeum odáig ment, hogy csupa kacattal sikerült feldíszíteniük saját fájukat!

(via: Flickr)

Ha eddig nem akarunk elmenni, akkor is számos őrült függő közül válogathatunk. Ha a párunk rock őrült, kézenfekvő, egy gitár-erősítő szett választása.


 (via: http://www.complex.com)

Ha szeretjük ez egereket (a gyerekek mindenesetre szeretik), akkor a House Of Mouse egérkollekcióját ajánljuk. A kézzel készült függelékek egy-egy egeret ábrázolnak lehetetlen helyzetekben – márpedig közel 200 közül válogathatunk. Alább egy Yoda a Csillagok háborúja sorozatukból, egy Andy Warhol imádó, egy macskajelmezes és egy a Rudolf-részarvast helyettesítő rágcsáló.


 (via: House Of Mouse)

Fiúgyermek, vagy horror rajongó barát esetén a zombis díszítés adja magát!

(via: http://www.neatorama.com)

A nagyon zöld háztartások számára nyitott a lehetőség, hogy a meglévő karácsonyi izzókészletet felturbózzák, és a kidobásra ítélt színes üvegeket, flakonokat újrahasznosítva vadiúj fényekkel teremtsenek ünnepi hangulatot. (Aki nem szeretné, ha kigyulladna a háza, annak ezt semmiképpen nem javasoljuk!!!)


 (via: Flickr)

És most térjünk át a házakra. Az Egyesült Államokban, vagy Európa egyes országaiban a ház külső feldíszítése ma már alap, de azért az ilyen mesepalotákat még ott is megcsodálják.


 (via: Flickr)
 


(via: egotvonline.com)


Nem kell feltétlenül a fényekhez nyúlnunk, ha túlzásba szeretnénk esni…
 


Vannak persze, akik ebből is viccet csinálnak. Az alábbi képe egy sokaknak vicces, másoknak kevésbé humoros installációról készült.


 (via: http://www.apartmenttherapy.com)

Nem különben extrém, de egyre terjed (már csak a Youtube videók száma és nézettsége alapján is) a zenére szinkronizált, több tízezer égővel kialakított karácsonyi fényorgia. Alább két példa, egy a széplelkeknek, egy pedig a metalt kedvelőknek.Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek