A meghitt karácsonyi készülődés során egyszer csak eljön az a pillanat, amikor a család egyik tagjának elő kell kotornia az évek óta használt fenyőfatalpát, és meg kell faragnia a fát.

Biztos mindenkinek van egy sztorija arról, hogy hogyan nem sikerült felállítania időre a fát, vagy ferde lett, vagy a felét elfaragta a siker érdekében.

Az első szabály: ne december 24-én este kezdjük el a készülést, a tavaly használt talp keresését.
A második: a fa mérete (magassága) és átmérője alapján válasszunk talpat.
A harmadik: a széles kínálatból (kb. 2.000.- Ft-tól) számos forma és anyag közül választhatunk, ezért a lakásunkhoz, stílusunkhoz illő mellett döntsünk.


A legelterjedtebb fenyőfatalp: a hagyományos, kacskaringós fémszerkezet, amely többféle méretben kapható. Ezzel valószínűleg már mindannyian találkoztunk.

Egyszerű és praktikus választás a vízzel tölthető, 30 cm átmérőjű műanyagtalp, amely a betöltött víznek köszönhetően jól tartja a magas, testes fenyőket is.


A kb. kétszer annyiba kerülő lakkozott lucfenyő talp több helyet foglal, de 7cm átmérőjű fákat is telepíthetünk bele.


A nagyjából ugyanennyibe kerülő öntöttvas talpak még stabilabbak, a 10,5cm-es törzsvastagsággal is elbírnak.


Az elmúlt pár év csúcsportékáját az a "szupertalp" jelenti, amely nem igényel faragást, megbirkózik egy 220cm magas, 11cm átmérőjű fával is. A hétezer forint környékén elérhető - 5 év garanciával árusított - talp nagyon megkönnyíti az előkészületet: egy perc alatt, akár tűsarú cipőben, egyetlen taposó mozdulattal beszoríthatjuk a fát a szerkezetbe.


Ha pedig azt szeretnénk, hogy a fa talpa diszkréten eltűnjön, akkor vásároljunk hozzá takarót, amely akár az apró ajándékok kiváló rejtekhelyül szolgálhat és egyben a lakást is dekorálja!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!