Ugye mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor a panellakások általános kelléke volt a harmonikaajtó. Vagy nyikorgott, vagy kiugrott a sínből, vagy beszorult félúton, de esztétikailag mindenképpen kihívásokkal küszködött. Mára nemcsak a világ, de a harmonikaajtók is megváltoztak!

Ma is elképzelhető olyan szituáció, hogy helyhiány vagy egyéb praktikus ok miatt a harmonikaajtó tűnik a legjobb választásnak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a technika változásával ma már nemcsak ízlésesebb, de tartósabb, megbízhatóbban működő és csendesebb ajtókkal van dolgunk. Egy kisméretű gardróbszoba esetében sokszor nem nyílik alkalmunk arra, hogy hagyományos ajtót építsünk be. A lakásokon túl irodák, üzlethelyiségek esetében is hasznos, ha ez a helytakarékos, praktikus és könnyen tisztítható, illetve alakítható térelválasztó elem kerül felhasználásra. Fontos, hogy az ajtók magassága könnyen alakítható, hiszen a lamellák hosszát egyszerűen méretre vághatjuk! Ráadásul a kínálat a korábbiaknál nagyobb mozgásteret enged, hogy megtaláljuk a saját otthonunkhoz illő ajtót.


A kínálat alapeleme, a 100*200cm-es PVC harmonikaajtó ma is sok otthonban kiváló térelválasztó.


A fehér és espresso színben elérhető 88*203cm-es modellek a legtöbb lakás színkombinációjához alkalmazhatóak.

A kemény PVC csatlakozású lamellákkal szerelt, olasz mogyoró és bükk színben kapható ajtó ablakai a fényt is beengedik a kevésbé világos helyiségbe.

Néhány megfontolandó tanács! A lamellák általában 11cm szélesek, így a szükséges ajtónyílás ennek értelemszerűen valamely többszöröse lesz. Ne feledjük, hogy a lamellák összecsukott állapotban is foglalnak némi helyet, ennyivel szűkebb lesz az ajtónk. Bár a lamellás ajtó a legtöbb keretbe beépíthető, adott esetben szükség lehet ún. párnafára, erről a vásárláskor tájékozódjunk. A mai ajtók már kizárólag felső sínnel szereltek, amelyet időnként érdemes egy kis szilikon spray-vel befújni a gördülékeny csúszás érdekében. Végül: a nyitási irányt a beszerelés előtt jól fontoljuk meg, ezzel néhány kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!