Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2012-ben is tarol a falimatrica!

Már korábban megkezdtük a 2012 dekor- és designtrendekről szóló sorozatunkat. Most foglalkozzunk az elmúlt pár év legnépszerűbb lakberendezési kiegészítőjével a falimatricával.

A legváltozatosabb felületeken, a legkülönfélébb stílusú otthonokban köszön majd vissza ez az egyszerű, de költséghatékony technika, amely percek alatt egyedivé varázsolja lakásunkat, üzletünket, irodánkat. A kiválasztás előtt fontos, hogy alaposan gondoljuk át, milyen színkombinációkat alkalmazunk a helyiségben, mely színek, milyen felületek lesznek a mintázat közvetlen környezetében és ennek megfelelően válasszunk matricát. Ha végül meggondoljuk magunkat és mégis máshová helyeznénk el, akkor sincs semmi veszve: a matrica egyszerűen, nyom nélkül eltávolítható a falról és áthelyezhető egy újabb felületre.

A minták tekintetében is hatalmas változatosságra számíthatunk: a kicsitől az egy-egy nagy motívumot kialakító ragasztásokig minden megjelenhet a falakon. Az igazán szemfülesek pedig még egyedibbé tehetik dekorációjukat, ha maguk alakítják ki a felületet, belenyúlnak a mintába, egy-egy részletet használnak csak fel, vagy körbevágással, kombinálással saját mintákat hozhatnak létre. A lényeg: állíts valamit magadról, otthonodról, a világról a dekoráción keresztül!

A fürdőszoba és konyha: engedd szabadon a fantáziád
A matricázás nagypályás terepe a konyha és a fürdő, de ugyanitt aprólékos, finom megoldásokra is nyílik lehetőség. Például a fürdőben adják magukat a zöld, naturális mintázatok…


… a konyha pedig lehet geometrikus…


… vagy rusztikus/vintage hatású egyaránt, alkalmazkodva az otthonod stílusához.


Go green!
Természeti és virágmintákkal nem nagyon nyúlhatunk mellé, főként, ha csajos belsőt tervezünk, de még egy klasszikus otthont is feldobnak az ízléssel elhelyezett matricák! A kiegészítők variálásával (pl. levélmotívumhoz bekeretezett, száraz falevelek vagy az erős vörös-narancsok környékén gyümölcstálak kihelyezése) még emlékezetesebb hatást érhetünk el.


Visszafogottan
Íme, néhány példa arra, mit lehet kihozni a visszafogott, naturális motívumokból.


Markánsan
Ne féljünk az erős kontrasztok, markáns formák és színek használatától sem! Jól elhelyezve a legegyszerűbb bútorokat, a legfehérebb falakat is feldobják!



Gondoljuk a gyerekekre!
A legkisebbeknek szánt mesemotívumoktól, rajzfilmfiguráktól kezdve a kamaszokig minden korosztálynak találunk megfelelő mintákat!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Top lakberendezési trendek 2012-ben

Az új év nagyon színesnek és pezsgőnek ígérkezik azok számára, akik egyedi elképzelések mentén szeretnék feldobni otthonukat. A lakberendezési guruk és sztár-stylistok szerint 2012-ben számos, párhuzamos trend üti fel a fejét a naturálistól a színesig, a visszafogottól a high-techig. A kulcsszó azonban a megfizethetőség lesz.

1. Fa minden mennyiségben…
… és színben. Idén a fa alapanyagok legszélesebb választékát alkalmazzák a dekoráció területén, emellett a mahagónitól az eszpresszón át a középtónusú dióig, cseresznyéig vagy fehértölgyig bezárólag a teljes színpaletta felbukkan a bútorokon és burkolatokban. A faanyagok használatára a természetesség, nyersesség lesz jellemző 2012-ben.

2. Költséghatékonyság
Az egyedi bútorzat és berendezési tárgyak után kutatóknak jó év lesz 2012, mert minden eddiginél divatosabb lesz a másodkézből szerzett, de jó ízléssel felújított bútor és kiegészítő, a barátokkal csereberélt egyedi művészeti és designtermék, a megfizethető és megbízható régiség. Ezeket természetesen azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza egy kis barkácsolástól, szívesen reparálnak és díszítenek egyedi holmikat.

3. Visszatekintés
Tovább erősödik a visszatekintés a kulturális örökség, a népi hagyományok, a rusztikus szín- és mintaválaszték irányába. Ennek jellemzői az ősi, geometrikus minták használata, a népi motívumok újragondolása, az újrafelhasznált alapanyagok, a kopottas, patinás hatást keltő felületek. Ennek a trendnek megfelelően előtérbe kerülnek az ásványi színek, illetve a tűz és jég kettősségére épülő kombinációk.

4. Digitalizáció
Tovább folytatódik a pixeles, digitális eszközök képeit másoló textúrák alkalmazása mind a textíliák, mind a dekortermékek, kiegészítők és designtermékek között. Ugyanígy teret kapnak a designban az oxidált hatású fémek, a magas kontrasztok, a futurisztikus, gyakran tükrözött motívumok.

5. Természetes szövetek
Az idei évben ismét visszatér a szőnyeg, fontos lesz, hogy puha, meleg legyen a padló – egyesek szerint még a konyhában is átveszik a hatalmat a textíliák. Textilfronton hódítanak majd a természetes anyagok, a gyapjú, pamut, eukaliptusz, juta, bambusz, amelyek a korábbiaknál markánsabb mintát kapnak.

6. A funkció diadala
Idén a funkció végleg legyőzi a formát! Amerikai top designerek szerint a tegnapi alaktalan, hatalmas szófákat lecserélhetjük a kisebb, kevesebb teret foglaló, ám kényelmesebb, valóban ülésre, pihenésre tervezett darabokkal. Alacsonyabb háttámlák, takarékosabb anyaghasználat, a korábbi vad, nyomtatott textilborításokkal szemben a hagyományos a textúra természetességét hangsúlyozó kárpitok jellemzik majd a nappalik és hálók berendezését.

7. Szín kavalkád
Bár a Pantone a 2012-es év színének a Tangerine Tangót választotta, bőséges színkavalkádra számíthatunk egész évben. Egyrészt a gazdag, telt sötétek hódítanak a tél hátralévő részében, némi arany és egyéb „ékszerbeütéssel”. Ebbe belefér az indigó és királykék is, csakúgy, mint a vörös, feltéve, ha elég sötét.

A másik jellemző színhatás a „modern semlegesség”, a halvány, fénymásolat vagy indigó nyomat inspirálta árnyalatok, többrétegű zöldek-kékek, a sok fehér, üres tér, vagy épp a szürke és a vörös-narancs kontrasztja.

Azok körében, akik a biztonságot, a nyugalmat és a patinás, klasszikus hangulatot keresik, továbbra is a fekete, a bronz és ezüst dominálnak majd, de a fémes csillogásnak, a hűvösebb természetes színeknek (a szürkék egész skálájának) jelentős szerepe lehet az otthonukban.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek