Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Helyezkedj okosan!

Könnyen adódhat olyan helyzet, hogy egy-egy helyiség berendezésekor nem az esztétikai szempontok, hanem a funkcionalitás veszi át a vezető szerepet. Tipikusan ilyenek a tárolóhelyiségek, gardróbszobák, kamrák, garázsok és pincék: a lényeg, hogy minden kényelmesen elférjen.

Ha olyan megoldást keresünk, amely nemcsak olcsó, de könnyen, gyorsan átalakítható, egyszerűen tisztán tartható, és a terhelhetőség nem a legfontosabb szempont, akkor a legjobban a műanyag polcokkal és szekrényekkel járunk. Bár a műanyag polcok gyakran csak 20kg-ig terhelhetőek polconként, egy 135 x 60 x 30 cm-es, középmagas, 4 szintes polcot már kb. 3500 Ft-ért, egy 180cm magas, 5 szintes modellt kb. a háromszorosáért vihetjük haza. Az XL-es (vagy extra széles vagy extra mély) darabok is húszezer Ft alatt vannak a piacon, és ezek akár 70-90 kilogrammal is terhelhetőek szintenként.



Ha el kívánjuk zárni az apróságokat, gépeket vagy vegyszereket a sufniban, akkor szintén jó döntés egy többféle méretben beszerezhető műanyag szekrény.



Aki úgy véli, hogy a garázsba, sufniba fémpolc való, válassza azokat horganyzott lemezből készült modelleket, amelyek megfelelő összeépítéssel akár a sarokba is állíthatóak.

Akik pedig nagyban gondolkodnak, és egy komplett mosókonyhát, alagsort szeretnének költséghatékonyan, esztétikusan és könnyedén bepolcozni, azok számára az az egyedi csavarkötésű polcrendszer a megoldás, melynek profil és polcelemeit szakemberek segítségével saját igényeink szerint válogathatjuk össze, viszont magunk is összerakhatjuk. Nemcsak bátran, akár 90kg-ig terhelhetőek, de akár a ferde falfelületek hatékony kihasználása is megoldódik.


A műanyag szekrényeknél lényegesen többe kerülnek a fémszekrények, azonban ezek jóval nagyobb biztonságot is nyújtanak nemcsak a holminknak, de az illetéktelenül a műhelyben turkáló gyermekeknek is.



Végezetül azok is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő polcrendszert, akik a kamrába, vagy egyéb, mások számára is látható helyiségbe inkább a könnyebb lucfenyő szerkezetet választanák. Előre szabott elemekből mi magunk is összeállíthatjuk a kívánt polcot, de ha a csapok és illesztések világa nem a mi terepünk, akkor akár már 3-4.000 Ft-ért is találunk egy könnyű, 4-5 szintes 120-170cm magas polcot, amely a kamrában kiváló szolgálatot tehet a családnak.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Burkolj a hozzád illővel!

Ha rászánjuk magunkat, hogy akár kültérre, akár beltérre új burkolatot álmodjunk otthonunkba, és ezt a gyakorlatban is meg akarjuk valósítani, válasszunk olyan falburkolókat, amelyeket akár mi magunk is felrakhatunk. Ma már a kül- és beltérre egyaránt találunk olyan kész burkolólapokat, amelyek tökéletesen utánozzák a természetes kövek, téglák mintázatát, de kezelésük, felrakásuk egyszerűbb, miközben áruk lényegesen barátságosabb az eredeti anyagokénál.

A mediterrán vidéket idéző cottage-stílusú burkolat megtévesztésig hasonlít a klinkertéglás felületekre. A fagyálló, kül- és beltérre egyaránt felvihető, négyzetméterenként kb. ötezer forintért beszerezhető burkoló jól kombinálható más burkolatokkal és lakberendezési elemekkel, modern és klasszikus stílusú otthonokba egyaránt kiválóan illik.

A kizárólag beltérre használható, hasonló áron elérhető, mészkőhatású burkolatok világos tónusuk miatt rendkívül barátságos, napfénybarát belsőt hoznak lakásunkba. Nemcsak a mediterrán jellegű otthonokban hatnak természetesen, de kiválóan kombinálhatóak erősebb színű, sötétbarna bútorokkal, kiegészítőkkel, dekorelemekkel.


Kül- és beltéri felületeinket egyaránt feldobhatjuk a hálóra ragasztott törtmárvány darabokból készült 30X30cm-es lapokkal, amelyeket azonban felhelyezés után impregnálni kell.


Változatos módon variálható az a klasszikus terméskő-hatású burkolólap, amelyben a meleg, bézs-sárgás tónusok, vagy a szürke és fehér összetevők egyaránt kiveszik a részüket az összhatásból.


Ha szeretnénk a természetes kövek még egyenetlenebb, durvább formavilágát visszakapni, akkor - az eddigieknél egy kicsit drágábban - választhatunk cementbázisú vagy natúrkő alapanyagú lapokat, amelyek színvilágukban tökéletesen visszaadják a terméskövek hangulatát, akár kint, akár bent.



Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Fürdőszoba hosszú távra

Sokak számára okoz fejtörést a fürdőszoba alapszíneinek megválasztása. „Minek öljek tíz vagy százezreket egy új burkolatba, csempébe, szaniterekbe, ha 1-2 éven belül úgyis kimegy a divatból?” – merül fel a kérdés, tegyük hozzá, joggal. Erre is van ötletünk!

A leginkább költségkímélő és rugalmas megoldást akkor választjuk, ha egy jó minőségű, széles méret és formaválasztékban kapható fehér burkolat, fali csempe mellett döntünk, amelyhez a szezonhoz és a lakberendezési trendekhez alkalmazkodva újabb és újabb színes kiegészítőket szerzünk be.

A matt vagy fényes, sötétszürkén vagy feketén fúgázott fehér fürdőszobafal soha nem megy ki a divatból, és ehhez találjuk a kiegészítők legszélesebb választékát is.

Nemcsak a csempék széles kínálatát találjuk meg, de a mindig divatos üvegmozaik táblák (2*2cm-es kockák 30*30cm-es hálóra ragasztva) is könnyen beszerezhetőek mind fehérben, mind feketében.

Nézzük a kiegészítőket. A tavasz mielőbbi beköszönte érdekében most a vidám, csajos, fiatalos színeket részesítettük előnyben a WC-kefe, a WC-ülőke és a szemetesvödör kollekciók összeállításakor.


Ezekhez könnyen megtaláljuk a hozzáillő fürdőszobaszőnyeget is. Ha pedig meguntuk, lecseréljük, míg a fehér csempéink évekig maradhatnak a falon.
Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Harmonikázni a különbséget

Ugye mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor a panellakások általános kelléke volt a harmonikaajtó. Vagy nyikorgott, vagy kiugrott a sínből, vagy beszorult félúton, de esztétikailag mindenképpen kihívásokkal küszködött. Mára nemcsak a világ, de a harmonikaajtók is megváltoztak!

Ma is elképzelhető olyan szituáció, hogy helyhiány vagy egyéb praktikus ok miatt a harmonikaajtó tűnik a legjobb választásnak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a technika változásával ma már nemcsak ízlésesebb, de tartósabb, megbízhatóbban működő és csendesebb ajtókkal van dolgunk. Egy kisméretű gardróbszoba esetében sokszor nem nyílik alkalmunk arra, hogy hagyományos ajtót építsünk be. A lakásokon túl irodák, üzlethelyiségek esetében is hasznos, ha ez a helytakarékos, praktikus és könnyen tisztítható, illetve alakítható térelválasztó elem kerül felhasználásra. Fontos, hogy az ajtók magassága könnyen alakítható, hiszen a lamellák hosszát egyszerűen méretre vághatjuk! Ráadásul a kínálat a korábbiaknál nagyobb mozgásteret enged, hogy megtaláljuk a saját otthonunkhoz illő ajtót.


A kínálat alapeleme, a 100*200cm-es PVC harmonikaajtó ma is sok otthonban kiváló térelválasztó.


A fehér és espresso színben elérhető 88*203cm-es modellek a legtöbb lakás színkombinációjához alkalmazhatóak.

A kemény PVC csatlakozású lamellákkal szerelt, olasz mogyoró és bükk színben kapható ajtó ablakai a fényt is beengedik a kevésbé világos helyiségbe.

Néhány megfontolandó tanács! A lamellák általában 11cm szélesek, így a szükséges ajtónyílás ennek értelemszerűen valamely többszöröse lesz. Ne feledjük, hogy a lamellák összecsukott állapotban is foglalnak némi helyet, ennyivel szűkebb lesz az ajtónk. Bár a lamellás ajtó a legtöbb keretbe beépíthető, adott esetben szükség lehet ún. párnafára, erről a vásárláskor tájékozódjunk. A mai ajtók már kizárólag felső sínnel szereltek, amelyet időnként érdemes egy kis szilikon spray-vel befújni a gördülékeny csúszás érdekében. Végül: a nyitási irányt a beszerelés előtt jól fontoljuk meg, ezzel néhány kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

A legkisebbek biztonsága

A gyermekek érkezésével még inkább a kúszó-mászó, totyogó majd rohangáló korszak beköszöntével sok családnak át kell gondolnia a biztonságról alkotott elképzeléseit.  Lehet mechanikus vagy elektromos, az a lényeg, hogy a gyermekünk biztonságban játszhasson akkor is, ha éppen nem tudunk mellette lenni minden pillanatban.

Kezdjük a legegyszerűbb mechanikai védelmi eszközökkel. Ha lakásunkban bárhol szinteltolás, lépcső, terasz vagy bármely magas kiszögellés van, akkor először is gondoskodjunk a biztonsági gyermekrácsról. A kb. 7-8 ezer forintról induló faszerkezetek az ajtónyílás vagy a lépcső és a korlát között kifeszítve akadályozzák meg, hogy a csemeték le vagy éppen felmenjenek, vagy olyan szobákba is bejussanak, ahova nem biztonságos. A 74cm magas és mérettől függően 60-114cm közé kifeszíthető eszközök rendkívül egyszerűen felállíthatóak, szükség esetén könnyen eltávolíthatóak.

Ha kertünkben hintát, mászókát, csúszdát állítunk fel, akkor gondoskodjunk arról, hogy az esetleg leeső gyermek puhára érkezzen. Legegyszerűbb módja ennek az esésvédő gumilap elhelyezése a „földszinten”, amely egyébként a közösségi játszótereken ma már előírás. Ez a rettentően egyszerű, legtöbb esetben újrahasznosított gumilap komoly sérülésektől óvhatja meg a kicsiket.

Ha elérkezik a bilis majd WC-s korszak, akkor hatalmas hasznát vehetjük a WC-ülőke szűkítőnek, amely megakadályozza, hogy a gyermek a WC-be essen. Egyszerű, praktikus és mégoly biztonságos szerkezet azonban az ún. „családi WC”, amely lehetővé teszi, hogy külső eszköz nélkül az egész család használja a WC-t, egyúttal a rosszul felrakott szűkítő okozta balesetektől, becsípődéstől is megóvhatjuk a piciket.

Maradjunk még az egyszerű, mechanikus dolgoknál. Ha a gyermek egyre szaporodó játékainak tárolására vonzó és biztonságos alternatívát kínálunk, megóvhatjuk mind őt, mind a család többi tagját attól, hogy a szerteszét heverő kacatokra (amelyek persze mind nélkülözhetetlen és nagy becsben álló játékok) lépve komoly sérüléseket szedjenek össze. Válogassunk a gyermekek számára kedves, színes, mesefiguás dobozok közül, így minden bizonnyal nagyobb kedvet kapnak a pakoláshoz.

Alig több mint 300 Ft az a mágneses mini-riasztó, amely abban az esetben ad ki riasztó jelzést, ha a gyermek távolra merészkedne a kertben, vagy felfedező útra indulna a teraszról. A gyermek-egységet a kicsi ruhájára erősíthetjük, míg szülő-egységet tartsuk magunknál vagy tegyük jól hallható helyre.

Ne feledkezzük meg a konnektorok biztonságossá tételéről sem. Néhány száz forintból szinte a lakás összes konnektorát gyermekbiztos dugaljjal láthatjuk el, így mi is nyugodtabbak lehetünk. Vásárlás előtt készítsünk alapos leltárt a lakásban található dugaljakról: a kicsik oda is bemászhatnak, amely esetleg nekünk nem jut elsőre eszünkbe.

Ugyanígy gondoskodjunk az ajtók, szekrényajtók, fiókok mechanikai védelméről. A szintén olcsón beszerezhető biztonsági zárak szerepe kettős. Ha akarjuk, akkor megakadályozhatják a fiók (legyen az gyógyszerekkel, vagy konyhai vágóeszközökkel teli) kinyitását. Más modelleknek pedig az a feladata, hogy éppen a becsapódástól védjék meg az ajtókat – és ezzel a gyerekek ujjait.
Bármennyi védelmi eszközt is szerelünk be a lakásban, a legfontosabb, hogy soha nem hagyjuk a gyerekeket huzamosabb ideig felügyelet nélkül, mert a legnagyobb biztonságot minden esetben a szülői figyelem nyújtja!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek