Háromrészes sorozatunkban körüljárjuk, hogy mit tehetünk a lakásbelső, a ház díszítése, illetve a fa sikeres állítása érdekében. Kezdjük az otthonunk belső tereivel!

Szerencsére ma már a legtöbben nemcsak a fát, vagy az ünnepi asztalt díszítik fel, de arra is gondot fordítanak, hogy az egész lakás karácsonyi hangulatot sugalljon. Ehhez az egyik legfontosabb a megfelelő fények előcsalogatása. Választhatunk olyan párezres, ceruzaelemmel működő, arany vagy ezüst dekorlámpát, amelynek LED világítása téli hangulatot ad a szobának.

A dohányzóasztalok, komódok tetejére helyezzünk egy tál színes gömböt, vagy gyümölcsöket, amelyeket az alkalomhoz illó aranyszínű tálban kínálunk fel.  Ugyanígy, az adventi koszorú minden ünnepi hangulatú otthon kelléke.

Ha olyat választunk, amelyekre teamécseseket tehetünk gyertya helyett, akkor megóvhatjuk az asztalt/terítőt a viaszfoltoktól.

Ha sok vendéget várunk egy-egy év végi partira, akkor jól jöhet a nagy vacsoraasztalnál az ültetési rend betartását segítő kártyatartó, így biztos senki nem marad ki a terítésnél.

Az ünnepvárást a hálóban is fokozhatjuk, néhány arany vagy ezüst díszpárna, piros, karácsonyi mintás takaró könnyen meleg hangulatot teremt otthonunkban. Aki elcsapta a hasát az évzáró gasztronómiai rohamban, az akár egy piros-fehér, hópehely mintás melegvizes palackkal is ágyba bújhat.

A gyerekes családok számára az ablaknyílásba, a lakás számos pontjára elhelyezett apró télapók jelentik az első lépést, de ennél további is lehet menni. Azok, akik többszintes lakásban élnek a lépcsőfokokat (vagy bármi mást) díszíthetik ünnepi mintás matricákkal!

Azok a szerencsések pedig, akiknek kandalló sugározza a meleget a nappaliban, ne feledjenek meg a megfelelő ünnepi girlanddal feldíszíteni annak homlokzatát. Kb. ezer forintért már kiváló, műfenyő ágakból álló borítást kaphatunk.

Végül: az ünnep „nemhivatalos” dekorvirágja a Mikulásvirág, ha ezzel díszítjük előterünket, belépőnket biztosan nem nyúlunk mellé. Ne feledjük: a hűvös, de világos helyet szereti, tehát vásárlás után azonnal helyezzük az ablakba, vagy egy fűtetlen világos folyosóra. Az ideális hőmérséklet télen a 10-15 fok, mert melegebb helyiségben a növény levelei azonnal lehullnak. Ne feledkezzünk meg rendszeres öntözéséről sem.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!