Ha valaki rendelkezik terasszal, az tudja, nincs is kellemesebb mint egy forró nyári estén, de pokrócba bugyolálva akár tavasszal és kora ősszel is, odakint ücsörögni egy pohár borral a kezünkben. Az efféle élményt még szebbé teheti, ha kertünk jól megválasztott helyeken van megvilágítva. Lássuk milyen fénytechnikákkal varázsolhatunk éjjel csodavilágot otthonunkba!

 

Utunkat kísérje fény!

Nem csak hangulatos de sötétben nélkülözhetetlen is, hogy a kertkaputól vagy a garázstól a házig vezető utat megvilágítsuk. Erre tökéletes eszközök a földbe szúrható szolárlámpák. Ezek telepítése utólag is roppant egyszerű, hiszen energiájukat a napból nyerik, így nem kell a vezetékekkel bajlódnunk. Amellett, hogy környezetbarát technológiáról van szó, ez a módszer még kényelmes is: a lámpák fényszenzoraiknak köszönhetően automatikusan kapcsolnak be sötétedéskor, hogy a nappal magukba szívott energiát a hajnal beköszöntéig bocsássák ki. Persze ezeket sem lehet hónapokig elhanyagolni, napelemeket érdemes rendszeresen tisztítani, hogy ne csökkenjen a lámpák energiafelvevő képessége.

 

Díszfák a reflektorfényben

Ha utunk a kapuig már biztosítva van, fokozhatjuk tovább az éjjeli élményt. Kertünk fáinak és bokrainak megvilágítása biztos sikert arat, ha sötétedés után várunk vendéget. Nem kell hozzá különösebben erős lámpa és szakértelem sem, hogy növényeink sztárnak érezzék magukat. Elég egyetlen jól elhelyezett izzó, ami alulról árasztja el fénnyel a lombkoronát és növény máris egy hatalmas, szél-lengette lampionná válik. Ha a lámpákat a földön kívánjuk elhelyezni különösen fontos, hogy azok teljesen vízhatlanok legyenek. Óvakodjunk a túl erős reflektoroktól is. Ezek ősszel akár a száraz avart is begyújthatják!

 

Tündérország fényei

A gyerekek kedvencei lehetnek a különböző állatokat, virágokat mintázó fénytestek. Ezek szintén a napból nyerik energiájukat, így nem csak környezetbarát termékek, de kihelyezésük is roppant egyszerű. Kellemes fényük remek hangulatot teremt már a szürkület beálltától. Akár naponta változtathatjuk, hogy a kert melyik pontján csaljon mosolyt arcunkra.

 

Rejtőzködő fényforrások

Ha nem akarjuk kertünk természetes hangulatát lámpatestekkel megbontani sem kell lemondanunk a világítás nyújtotta előnyökről. Számos álcázott lámpa van a piacon, amik élethű kőszerű burkolatot kaptak, vagy épp egy kisebb bukszusfélének tűnő műnövény levelei közül bújnak elő a fénysugarak.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!