Sokan úgy gondolják, hogy a ház csinosítását elsősorban a falakon belül kell megtennünk, pedig tévednek. Ha valaki közeledik a házunkhoz először a kert, a veranda tűnik fel, melynek ugyanúgy kellene tükröznie ízlésünket, mint a ház belső részeinek. A kert és a terasz díszítésének egyik legegyszerűbb módja a növényeken kívül a kerti bútorok használata.

Egy megfelelően megválasztott bútordarab kellemes hátteret ad a családi és baráti összejövetelekhez.

Egy bő évtizeddel ezelőtt még üdítő színfolt volt a fehér műanyag bútorok mellett helyenként megjelenő trópusi fából, majd néhány évvel később a speciális, matt, nem rozsdásodó fémbútor, melyet a rozsdamentes acélvázú és szintetikus fonatból készült bútorok követtek. Ez is mutatja, hogy több új megoldás és anyag született, melyek lassan de biztosan elmossák a kinti és a benti bútorok közötti kontrasztot, hiszen ezekkel az új megoldásokkal már a nappalink kényelmét tudják biztosítani számunkra időjárásálló formában.

A választék valósággal lenyűgöző, és egyben kétségbeejtő is, ha még nem rendelkezünk kellő tapasztalattal a különböző anyagok tekintetében.

Összeállításunkban ebben szeretnénk segítségükre lenni.

Az időjárás-állóság az ár mellett az egyik legfontosabb választási tényező, ugyanis a kültéri viszonyok, a nagy hőmérsékletingadozás, a hó, a fagy, az UV-sugárzás komoly kihívásnak teszik ki a kinti bútorok anyagait, ezért erre kiemelt figyelmet fordítsunk a választás során, hogy sokáig, változatlan minőségben tudjuk élvezni a bútorainkat!

Nézzük, milyen választék áll rendelkezésünkre!

Fabútorok

Kertünkbe az egyik legtermészetesebb választás a fa kerti bútor. Ezek többféle fajtából készülhetnek. Ilyenek lehetnek az európai fafajták (tölgy, fenyő, akác), de lehetőségünk van választani a trópusokról származó fából (legelterjedtebb a teakfa, eukaliptusz) készült termékek közül is. A fából készült bútoraink között FSC tanúsítvánnyal rendelkező kemény- és eukaliptuszfából gyártott darabok találhatóak, azaz ezek a termékeink fenntartható és felelős erdőgazdálkodásból származó, rendkívül ellenálló keményfából készültek.

Ahhoz, hogy sokáig szolgálják kényelmünket évenkénti olajos átkenésre és rendszeres karbantartásra van szükségük. A por és a kosz eltávolításához először langyos mosószeres vízzel mossuk le! Ne súroljuk és lemosás után mindig szárítsuk meg, de ez ne a tűző napon történjen! A már megszáradt darabokat viaszos ápolószerrel kenjük be és puha, száraz ruhával fényesítsük!

- Fém bútorok

Egyik legelterjedtebb fajtája az alumíniumból készült bútorok, melyek tekintetében sokféle variációval találkozhatunk: létezik fémrácsos, műanyaggal kevert fából készült, vászonnal ötvözött változat is. Ezek a fajta bútorok időjárásállóak és nem igényelnek különösebb ápolást, cserébe könnyűek, kényelmesek, stabilak, és rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek.

Védelmük érdekében egész évben lehetőség szerint tartsuk őket száraz helyen. A krómozott felületről nedves ruhával távolítsuk el a koszt, majd rögtön utána puha ronggyal töröljük szárazra! Erős, durva, maró hatású mosószert soha ne használjunk, mert ezzel bútoraink elvesztik fényüket.

Polyrattan bútorok

Rendkívül stabil, műanyag rattan szál, speciálisan kerti bútorok számára kialakítva. 100%-ban UV-, időjárás és folt ellenálló, könnyen tisztítható, környezetbarát termék, mely külső sérülés nélkül akár egész éven át bármilyen időjárást kibír és közben gyönyörű, elegáns, mediterrán megjelenést biztosít. Ezek a fajta bútorok rozsdamentes alumínium vázzal készültek, melyek kiváló stabilitást biztosítanak, korrózióállóak és nem utolsó sorban könnyűek, ezáltal könnyen mozgathatóak is.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem! Egy jól megválasztott párnagarnitúra számunkra kényelmet, bútoraink számára változatos megjelenést biztosíthat, egy kellemes összhangot biztosító napernyő tökéletes harmóniában lehet a bútorainkkal és egyben még komfortosabbá, még kényelmesebbé teheti a szabadban töltött időnket.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!