A Feng-shui lakberendezési elveit körüljáró sorozatunkban (az első, alapozó rész itt) most a hálószoba titkait járjuk körbe. Min múlik a nyugodt alvás vagy a jó párkapcsolat?

1. Minden a hálószoba elhelyezésével kezdődik. Építkezéskor, átalakításkor úgy jelöljük ki a háló helyét, hogy az a lakás nyugodt szárnyában legyen. Egyébként a józan megfontolás is ezt diktálja, de a chi áramlása szempontjából ez kiemelten fontos.

2. A második lényeges elem, az ágy helyének kiválasztása. Az ágy irányának meghatározásához meg kell határozni saját Gua számunkat (ehhez egy hasznos kalkulátor itt), hogy tudjuk, melyik irányból érkezik számunkra a kedvező életenergia, és már csak az ágy fejrészét kell ebbe az irányba fordítani. Problémát jelenthet egy párkapcsolatban, hogy a párok eltérő – keleti vagy nyugati – csoportba tartozó számokkal bírnak, de a tanácsadók erre is tudnak megoldásokat adni, sőt egy „nehéz” vagy „kedvezőtlen” együttállás estén kimondottan a hálószoba berendezése lehet a kapcsolat normalizálásának záloga. Ha valaki az igazira vár, akkor érdemes a chi áramlását a szerelmet jelentő délnyugati irányba terelnie!

3. Az ágy ne nézzen szembe az ajtóval, különösen ne a lábunk tekintsen az ajtónyílás felé. Az ágy legyen támlás, és fejrésze illeszkedjen a falhoz (a körbejárható ágyak elvesztik az energiát), és az ágy környékén kerüljük az éles tárgyakat, burkolati elemeket, kiszögelléseket is.

4. A Feng-shui szerint – bármennyire is divatos ma – nem javasolt a tükör alkalmazása a hálószobában. Ha ragaszkodunk hozzá, akkor legalább ne az ággyal szembe tegyük!

5. Óvatosan bánjunk a vízzel! Ne helyezzünk el csobogót, kutat a hálóban.

6. Bár több ezer éve biztosan nem volt lehetőség a hálóból nyíló fürdőszoba kialakítására, ma sem javasolják. Ha elkerülhetetlen, akkor viszont mindig tartsuk csukva az ajtaját, ezzel benntarthatjuk a kedvező energiákat.


7. Párosával helyezzük el a használati tárgyakat, kiegészítőket, lehetőleg egymáshoz közel. Válasszunk két gyertyatartót, vázát, éjjeli szekrényt stb. ezzel is a párkapcsolat javításán dolgozunk.

8. Óvakodjunk attól, hogy elektromos felszerelésekkel zsúfoljuk tele a hálót, ezek csökkentik a helyiség energiáját (és a bioenergetika szerint is zavarhatják a nyugodt alvást!). Bármennyire is kellemes az ágyban dolgozni vagy tévézni, érdemes onnan minél távolabbra, lehetőleg másik helyiségbe helyezni ezeket a tárgyakat.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!