A víz a Feng-shui szerint szoros összefüggésben van a gazdagsággal, karrierrel, anyagi fellendüléssel. Nem mindegy azonban, hogy a vizes elemeket (kutak, csobogók, medencék, tavak) hogyan használjuk, vagy a fürdőszobát hogyan helyezzük el a lakásban.


1. Egy a lakásban jó helyen elhelyezett víz (csobogó, szökőkút, akvárium, medence) pozitív hatással van az anyagi prosperitásra, rossz helyen viszont betegségeket, anyagi csődöt is okozhat – állítja az ősi, kínai filozófia. A kertünkben helyesen tájolt medence vagy tó fellendülést hoz, a rosszul elhelyezett könnyen járhat kedvezőtlen eseményekkel.


2. A fürdőszoba legyen távol a bejárattól, hogy mert a bejárati ajtó az emberi szájnak, a fürdő az altestnek felel meg. A ma divatos, hálószobából nyíló fürdő megoldást a Feng-shui nem tartja szerencsésnek. Ha mégis ezzel az adottsággal kell élnünk, akkor tartsuk ajtaját csukva és igyekezzünk benne rendet tartani. Legyen mindig tiszta és higiénikus, ellenkező esetben ugyanis negatív energiát gerjeszt. Nem ajánlott továbbá: emeleten, közvetlenül a konyha vagy a bejárat felett, otthonunk közepén, lépcső alatt elhelyezett vizes helyiség. Bármennyire is divatos és kényelmes a hatalmas fürdő, energia-szempontból jobb a kisebb, különben az chi elvesződik benne.
3. A vízpazarlás egyenlő a jólét pazarlásával – tartják.  Az eldugult kád, a csöpögő mosdó nemcsak bosszúságot okoz. A Feng-shui szerint ezektől a család is betegesebbé válhat, tehát igyekezzünk ezeket javítani.
4. Kerüljük a WC és a fürdő közös helyiségbe telepítését. Ellenkező esetben legalább arról gondoskodjunk, hogy alacsony fal válassza el WC-t a kádtól és az ajtótól. Nem szerencsés, ha a nyitott ajtóból egyenesen a WC látszik, különösen, ha az étkezőből nyílik.

5. A chi elvész az élénk, színes helyiségekben, ezért válasszunk inkább fehér vagy lágy pasztellszíneket a fürdőbe! A fürdőszoba a befelé fordulás és a pihenés terepe, vegyük ezt figyelembe. Ideális színnel tartják a kéket. A pirosat kerülni kell, mivel az a tűz jelképe, és ez konfliktusba kerül a víz elemmel.
6. Gondoskodjunk a fényről. Ha nincs lehetőségünk elegendő természetes fényt beengedni, akkor mesterséges fényforrásokkal pótoljuk.
7. Legyen ablak, ahol beengedhetjük a pozitív energiát, ha ez nem lehetséges, gondoskodjunk ventilátorról.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!