A tükröket régóta arra használjuk, hogy hangulatosabbá, világosabbá varázsoljuk otthonunkat. A tükrök emellett tágítják a lakás tereit. A tükrök dekorációjának, elhelyezésének számos módja lehet az egyszerű funkcionális felhasználástól kezdve a kreatív, meglepő megoldásokig. Mi utóbbira szeretnénk néhány példát bemutatni, rávilágítva arra, hogy a tükröket akár a szabadban vagy darabokban felragasztva is elkápráztathatjuk vendégeinket.



Mozaiktükrök

Ha szeretünk otthon alkotni, akkor a tükördarabokból fantasztikus mozaik készíthető. Az elkészült mozaiktükröt nem csak a falra szerelhetjük fel, hanem akár asztallapként is különleges megoldás lehet. A tükördarabok közé színes cserépdarabokat is illeszthetünk vagy színes fugát is használhatunk kitöltésre.



Antik tükrök

Akár egy modern lakásba is különleges ízt vihet egy antik keretbe helyezett tükör. A régi idők hangulatát idéző kereteket régiségboltokban és bolhapiacokon is beszerezhetjük. Ha kisebb kereteket vásárolunk, akkor akár csoportokban is felhelyezhetjük őket egy falfelületre. A bohókás, eredeti hatást csak erősíti, ha a keretek különböző formájúak.



Dekorált keretek

A legegyszerűbb tükröt is feldobhatjuk egy házilag, fantáziadúsan dekorált kerettel. A leggyakrabban látott ötlet a kagylóhéjakkal körberagasztott keret a fürdőszobában. Ha bátrabbak vagyunk olyan merészebb vállalkozásokba is kezdhetünk, mint a gyöngyökkel körberagasztott keret a hálószobába vagy a különféle színű és formájú száraz tésztákkal dekorált keret a konyhába.

Ablakhatású trükkök

Izgalmas megoldás, ha egy nagyméretű tükröt egy ablakkeretbe helyezünk. Az elkészült tükröt feldobhatjuk, ha alá polcokat szerelünk fel, amelyekre növényeket helyezünk el. A nagyméretű tükröt helyettesíthetjük sok különböző színű és formájú kisebb tükörrel, amelyet az ablakkereten belül egy a szoba falától elütő festett háttérszínnel bolondíthatunk meg.

Tükrök szokatlan helyeken

A tükröknek nem csupán a fürdőszobában és az előszobában van létjogosultságuk. A sötétebb tároló helyiségeket, az éléskamrát is feldobhatja, világosabbá teheti egy jól elhelyezett tükör. A nappaliban a helyi világításokat is hatékonyabbá teheti, ha az állólámpák mögé tükröt helyezünk el, hiszen a tükröződésnek köszönhetően növeljük a fényt a szobában. Az ebédlőasztal lapjára is elhelyezhetünk tükröt, ami különleges hangulatot tud kölcsönözni egy-egy ünnepi lakomának. A sötétebb előszobákban, lépcsőfeljárókban vagy a régi bérházak ablaktalan halljaiban nagy szolgálatot tud tenni egy mennyezetre helyezett hatalmas tükör, amely égbolt érzést kölcsönöz mind a szűkebb, mind a sötétebb tereknek.



Tükrök a kertben

A tükrök a kertben is hasznosíthatóak. A nagy téglalap alakú tükröket is elhelyezhetünk a ház falára, amelyek visszatükrözik virágoskertünket, így erősítik a kellemes hatást. A tükrök különösen illenek a melléképületek, tárolók, sufnik falának elrejtésére, így a kevésbé vonzó falfelületek helyett a kertünkben gyönyörködhetünk.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!