Itt a tavasz-nyár (az időjárás alapján ezt még nehéz eldönteni), így itt az idő, hogy lakásunkon is érződjön a változás. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy otthonunkat feldobjuk, színesebbé varázsoljuk a téli álom után.

Tavaszi nagytakarítás. Kevesen szeretik, de megéri, mert nemcsak tisztává varázsoljuk lakásunkat, de számos olyan kacattól is megszabadulhatunk, amelyek eddig útban voltak, de nem volt alkalmunk megszabadulni tőlük.

Színek, érzések, érzelmek. Nézzünk körbe, a lakás mely része kaphat egy kis színt! Egy fehér fal átfestése, pár színes kaspó, vagy egy-egy saját kezűleg díszített csempe nagyot dobhat az egyhangúságon. Kiváló családi program lehet néhány egyedi kiegészítő elkészítése, a gyerekszoba körberagasztása mintákkal.

Virágok, kaspók. Nemcsak a kertes házakban köszönt be a virágok ideje. Ültessünk a balkonra, frissítsük fel a szobák növényzetét. Ne csak a növényekre gondoljunk, hanem az ő „otthonukra” is: válasszunk új, színpompás, a tavasz színeivel harmonizáló cserepeket, kaspókat, ládákat számukra is.

Játsszunk a fényekkel! Dobjuk fel a lakás unalmas pontjait akár egyszerű fehér, akár színes hangulatvilágítással. Rá se ismerünk a kertre, ha az esti teraszon ücsörgéskor felkapcsoljuk az új hangulatvilágításunkat. Tipp: ha spórolni akarunk, és a környezetet is meg akarjuk óvni, akkor válasszunk napelemes fényforrásokat (szolárlámpákat) a kertünkbe.

Játsszunk az illatokkal! Ne csak a színekre figyeljünk. Bár ritkán jut eszünkbe, de az illatok is meghatározzák hangulatunkat. A virágok mellett a különféle párologtatók, illatosítók is kedvező hatással lehetnek a lakás egyes pontjaira. Napos balkonunkra a dísznövények mellett színes, illatos fűszer- és gyógynövényeket is ültethetünk, így néhány tő levendula könnyen mediterrán hangulatot kölcsönöz a legkisebb terasznak is.

A víz az úr! A belső szökőkutak, csobogók nemcsak a páratartalom megőrzésében, a városi szállópor leküzdésében segítenek, de alapjaiban változtatják meg otthonunk hangulatát.


Lépjünk aprókat! Ha nincs pénzünk nagyberuházásra, tűzzünk ki reális célokat. Egyszerre egy területre koncentráljunk, és cseréljük le például a terasz burkolatát, frissítsük fel kertünket, vagy fessük színesebbre a gyerekszobát. Már az apró lépések is vidámabbá, igazi tavaszi-nyári lakká varázsolhatják otthonunkat.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!