Festeni sokszor sok mindent szoktunk, ennek mikéntjéről már itt a blogon is többször beszámoltunk. Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen ecsettel látunk hozzá a munkának. A különböző festendő felületek, felvinni kívánt festékek lazúrok és lakkok mind más eszközt kívánnak. Lássuk ezeket!

 

Falfestéshez

 

Ha nagyobb felületű falakat akarunk kifesteni nélkülözhetetlenek a hengerek, melyek különböző méretben állnak rendelkezésre. Nagy felületekre válasszunk szélesebb hengert, kényes helyeken, pl. konnektorok és ajtók körül keskenyebb hengerekkel lehetünk hatékonyak. Nagymértékben segítheti a munkát a sarokhenger használata is. Ne feledkezzünk meg a lehúzórácsról sem, hiszen nélküle nem érdemes hozzálátni a festéshez! A kisebb felületek festésére vagy hibák kijavítására természetesen a hagyományos ecsetek is alkalmazhatók.

 

Lazúrozáshoz

 

Kültéri fa bútoraink, kerítésünk hosszú élettartamához elengedhetetlen, hogy a fát rendszeresen ápoljuk. Erre kiválóak a lazúrok, olajok, és viaszok felhordásához kialakított ecsetek és hengerek. Az eszköz kiválasztásánál figyeljünk rá, hogy a festéknek megfelelő, azaz vízbázisú- vagy oldószeres anyagokhoz használható ecsetet és hengert válasszunk.

 

Lakkozáshoz

 

Igazán kényes feladat, ablakaink, bútoraink, kerítésünk lakkozása, zománcozása. Ezekhez, gyakran egészen vékony vonalhúzó ecsetre, vagy nehezen hozzáférhető helyek esetében laposecsetre lehet szükségünk. Az eszköz kiválasztásánál itt is figyeljünk rá, hogy a festéknek megfelelő, azaz vízbázisú- vagy oldószeres anyagokhoz használható ecsetet és hengert válasszunk.

 

Mindent egyben!

 

Gondoljuk át, hogy pontosan milyen feladatokat kell elvégeznünk. Gyakran egy komplett festőszett megvásárlása a legésszerűbb. Egyben megkapunk vödröt és keverőpálcát, spatulát a felületen lévő szennyeződések eltávolításához, és többféle hengert és ecsetet is, melyekkel szinte minden festési munka elvégezhető.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!