Az amerikai háziasszonyok mintaképe, Martha Stewart után következzen egy nem kevésbé sikeres nő, aki szintén az otthonteremtésben építette fel karrierjét, és számtalan tévénézőnek segített igazi otthonná alakítani lakását. Debbie Travis talakítási ötleteivel a magyar nézőket is elbűvöli a FEM3 adásán nézhető Átszab-lak című műsorával, vagy a Spektrum Home által sugárzott Tervezz Debbie Travis-szel! epizódjaival. Előbbi sorozatban Debbie és csapata epizódról epizódra egy gyanútlan lakástulajdonost lep meg azzal, hogy lakása legkevésbé esztétikus vagy otthonos részét alakítja át meglepetésszerűen, utóbbi műsorában pedig már a tervező tehetségek új generációját keresi, akikkel egy teljesen kipucolt üres házat alakíttat át eladható otthonná.


Forrás: TV, eh

Debbie Travis 1960-ban született az angliai Lancashire megyében. Pályafutását modellként kezdte, majd szabadúszó szerkesztőként és producerként áttért a televíziózás műfajára. Férjével, Hans Rosenstein-nel is tévés szakmájának köszönhetően ismerkedett meg 1985-ben. Lakberendezői és tervezői karrierje Kanadában indult be, ahová a pár házasságkötése után költözött.

A friss házasok egy viktoriánus épületet vásároltak meg otthonukul, amelynek átalakítását és festését Travis tervezte meg. A saját otthon szépségén felbuzdulva saját dekor céget indított, amely rövidesen már színházak, fogadó és előadó termek festésére kapott megbízásokat. Munkájára a média is felfigyelt, így előbb profiknak és amatőröknek indított tervező tanfolyamokat, majd oktató videókat adott ki, amelyek elsősorban a lakások festéséhez nyújtanak hasznos és ötletes segítséget.


Két szenvedélyét, a festést és a televíziózást 1995-ben hangolta össze, amikor 1995-ben elindította Észak-Amerika egyik első dekorációs tévéműsorát Debbie Travis’ The Painted House címmel. A sorozat 13 évadon keresztül futott, és több mint 80 országban mutatták. Első műsora sikerét követően Travis számos új sorozatot indított, amelyekben a tervezési és hangulatteremtési tanácsok mellett szerepet adott az emberi sorsok bemutatásának, és foglakozott a lakókörnyezet ott élőkre gyakorolt hatásaival is. Műsorait a férjével együtt indított produkciós cége, a Whalley-Abbey Media gyártja, ahol Travis nem csak házigazdaként és műsorvezetőként, de cégvezetőként és a sorozatok producereként is tevékenykedik.

Televíziós karrierje mellett Debbie Travis a nyomtatott médiában is otthonosan mozog. Számos újságban és magazinban jelennek meg cikkei, amelyekben otthonteremtéssel kapcsolatos ötleteket ad, illetve olvasói levelek formájában érkezett tervezési kérdésekben nyújt segítségséget. Pályája során nyolc sikerkönyvet is megjelentetett, amelyek festési és dekorációs ötletekkel szolgálnak az olvasóknak. 2009-ben jelent meg Not Guilty című önéletrajzi írása, amelyben a dolgozó női létről, valamint a feleség és anya szerepeinek összeegyeztethetőségéről ír.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!