Könnyen adódhat olyan helyzet, hogy egy-egy helyiség berendezésekor nem az esztétikai szempontok, hanem a funkcionalitás veszi át a vezető szerepet. Tipikusan ilyenek a tárolóhelyiségek, gardróbszobák, kamrák, garázsok és pincék: a lényeg, hogy minden kényelmesen elférjen.

Ha olyan megoldást keresünk, amely nemcsak olcsó, de könnyen, gyorsan átalakítható, egyszerűen tisztán tartható, és a terhelhetőség nem a legfontosabb szempont, akkor a legjobban a műanyag polcokkal és szekrényekkel járunk. Bár a műanyag polcok gyakran csak 20kg-ig terhelhetőek polconként, egy 135 x 60 x 30 cm-es, középmagas, 4 szintes polcot már kb. 3500 Ft-ért, egy 180cm magas, 5 szintes modellt kb. a háromszorosáért vihetjük haza. Az XL-es (vagy extra széles vagy extra mély) darabok is húszezer Ft alatt vannak a piacon, és ezek akár 70-90 kilogrammal is terhelhetőek szintenként.



Ha el kívánjuk zárni az apróságokat, gépeket vagy vegyszereket a sufniban, akkor szintén jó döntés egy többféle méretben beszerezhető műanyag szekrény.



Aki úgy véli, hogy a garázsba, sufniba fémpolc való, válassza azokat horganyzott lemezből készült modelleket, amelyek megfelelő összeépítéssel akár a sarokba is állíthatóak.

Akik pedig nagyban gondolkodnak, és egy komplett mosókonyhát, alagsort szeretnének költséghatékonyan, esztétikusan és könnyedén bepolcozni, azok számára az az egyedi csavarkötésű polcrendszer a megoldás, melynek profil és polcelemeit szakemberek segítségével saját igényeink szerint válogathatjuk össze, viszont magunk is összerakhatjuk. Nemcsak bátran, akár 90kg-ig terhelhetőek, de akár a ferde falfelületek hatékony kihasználása is megoldódik.


A műanyag szekrényeknél lényegesen többe kerülnek a fémszekrények, azonban ezek jóval nagyobb biztonságot is nyújtanak nemcsak a holminknak, de az illetéktelenül a műhelyben turkáló gyermekeknek is.



Végezetül azok is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő polcrendszert, akik a kamrába, vagy egyéb, mások számára is látható helyiségbe inkább a könnyebb lucfenyő szerkezetet választanák. Előre szabott elemekből mi magunk is összeállíthatjuk a kívánt polcot, de ha a csapok és illesztések világa nem a mi terepünk, akkor akár már 3-4.000 Ft-ért is találunk egy könnyű, 4-5 szintes 120-170cm magas polcot, amely a kamrában kiváló szolgálatot tehet a családnak.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!