Egyre több hollywoodi híresség választja otthona fenntartására a zöld technológiákat. Nem csak szemléletformáló hatásuk fontos: tekintve, hogy több száz hektáros kertekről, gyakran több ezer négyzetméteres házakról beszélünk, jelentősen csökkenthetik saját szén-dioxid lábnyomukat is.

Johnny Depp
A több otthont, köztük egy saját karibi szigetet a sajátjai között tudó színész teljességgel igyekszik áttérni a zöld technológiákra, ezért két éve átépíttette állandó rezidenciáját a napenergiát a hidrogén technológiákkal kombináló „zérókibocsátású” házzá.


Julia Roberts
A férjével és 3 gyermekével egy 6000 négyzetlábas (teniszpályával, uszodával stb. felszerelt) malibui otthont birtokló színésznő két éve vágott bele egy 20 millió dolláros zöldítésbe, ahol nemcsak a ház kibocsátását csökkentették napenergia felhasználásával, de az építkezés során is számos esetben újrahasznosított anyagot alkalmaztak.


(térképen itt)

Orlando Bloom
A Karib-tenger kalózai sztárja 2007-ben látott hozzá londoni háza építéséhez, ahol környezetbarát technológiákat, energiatakarékos megoldásokat választott. Később a Global Green mozgalom aktivistája bevallotta: a projekt kétszer annyiba került, mint tervezte, de számára megéri! A színész egyébként is híres a házakkal kapcsolatos döntéseiről, hiszen négy éve feketére festette Hollywood Hills-i otthonát.


Daryl Hannah
A Magyarországon is járt színésznő évek óta köztudottan a zöld gondolat harcos elkötelezettje. A Sziklás Hegységbeli pihenőházát nemcsak biodízel- és napenergia technológiával tette fenntarthatóbbá, de a régi postakocsi állomásból lassan tíz éve átalakított otthon egyébként is energiatakarékos, és döntően újrahasznosított anyagokból épült (a kanapé például egy mohával borított hatalmas kő). Farmján egyébként biogazdaságot működtet, és gyakori repülőútjai miatt növekvő szén-dioxid lábnyomát igyekszik a mindennapokban csökkenteni.

Hannah zöld tippeket ad


Adrian Grenier
A Törtetők tinibálvány sztárja számára sem új PR-fogás a zöld elkötelezettség. Édesanyja mellett tanulta ki, hogyan kell újrahasznosított anyagokkal és energiatakarékosan élni, elkötelezett organikus táplálkozás aktivista, egy korábban itthon is sugárzott lakászöldítő sorozat (Alter Eco) házigazdája.

Két évvel ezelőtt 14 hét alatt építették fel neki azt a luxusvillát, amely nemcsak teljességgel újrahasznosított anyagokból (ne csak a régi padlók, egyéb építőanyagok újrafelhasználására gondoljunk itt, hanem például a vizes palackokból kinyert műanyag szálakból szőtt szőnyegekre is!), de az Egyesült Államok zöld építési tanácsa is platina fokozattal díjazta. A kis videóturné betekintést ad a kapuk mögé:

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!