A karácsonyi készülődés, a dekorálás lehetősége sokak kreativitását beindítja. Nézzünk körbe a világban, milyen elképesztő karácsonyfadíszek, házdekorációs praktikák, és szomszédriasztó audiovizuális megoldásokat találunk.

Kezdjük a fa feldíszítésével. A Fort Lauderdale-i Szemétmúzeum odáig ment, hogy csupa kacattal sikerült feldíszíteniük saját fájukat!

(via: Flickr)

Ha eddig nem akarunk elmenni, akkor is számos őrült függő közül válogathatunk. Ha a párunk rock őrült, kézenfekvő, egy gitár-erősítő szett választása.


 (via: http://www.complex.com)

Ha szeretjük ez egereket (a gyerekek mindenesetre szeretik), akkor a House Of Mouse egérkollekcióját ajánljuk. A kézzel készült függelékek egy-egy egeret ábrázolnak lehetetlen helyzetekben – márpedig közel 200 közül válogathatunk. Alább egy Yoda a Csillagok háborúja sorozatukból, egy Andy Warhol imádó, egy macskajelmezes és egy a Rudolf-részarvast helyettesítő rágcsáló.


 (via: House Of Mouse)

Fiúgyermek, vagy horror rajongó barát esetén a zombis díszítés adja magát!

(via: http://www.neatorama.com)

A nagyon zöld háztartások számára nyitott a lehetőség, hogy a meglévő karácsonyi izzókészletet felturbózzák, és a kidobásra ítélt színes üvegeket, flakonokat újrahasznosítva vadiúj fényekkel teremtsenek ünnepi hangulatot. (Aki nem szeretné, ha kigyulladna a háza, annak ezt semmiképpen nem javasoljuk!!!)


 (via: Flickr)

És most térjünk át a házakra. Az Egyesült Államokban, vagy Európa egyes országaiban a ház külső feldíszítése ma már alap, de azért az ilyen mesepalotákat még ott is megcsodálják.


 (via: Flickr)
 


(via: egotvonline.com)


Nem kell feltétlenül a fényekhez nyúlnunk, ha túlzásba szeretnénk esni…
 


Vannak persze, akik ebből is viccet csinálnak. Az alábbi képe egy sokaknak vicces, másoknak kevésbé humoros installációról készült.


 (via: http://www.apartmenttherapy.com)

Nem különben extrém, de egyre terjed (már csak a Youtube videók száma és nézettsége alapján is) a zenére szinkronizált, több tízezer égővel kialakított karácsonyi fényorgia. Alább két példa, egy a széplelkeknek, egy pedig a metalt kedvelőknek.



Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!