Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rejtett fényekkel a közeledő sötét ellen!

Hogy vitalitásunkat az őszi-téli hónapokban is megőrizzük nem elég az egészséges testmozgásra és vitamindús táplálkozásra figyelnünk, de ha tehetjük, dobjuk fel otthonunkat is. Erre kiváló eszközül szolgálnak az öntapadós LED csíkok, melyek bármilyen teret hangulatos fénnyel árasztanak el.

Használatuk és felszerelésük roppant egyszerű. Az öntapadós világítótesteket a felület megtisztítása és védőréteg lehúzása után a kívánt helyre helyezzük, a kábelt bedugjuk és már készen is vagyunk! A különböző hosszú csíkokat és sarokelemeket kombinálva a legeldugottabb polcokat, sarkokat vagy álmennyezetet és szegélyeket is könnyedén kihangsúlyozhatunk.

 

A mai LED csíkok nem csak színváltósak, de egy egyszerű távirányító segítségével különböző fényprogramokat is választhatunk. A trükkös kis szerkezetnek hála, a fények a szivárvány minden színében villoghatnak, szaladhatnak jobbra-balra, vagy pislákolhatnak, mintha megannyi apró gyertyát rejtettünk volna el.

 

 

 Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Kis kerti faházak a fagy ellen

Bár az elmúlt hetekben és napokban igazán nagy szerencsénk volt az időjárással, egy biztos: a valódi nyirkos ősz és a tél előbb-utóbb megérkeznek. Éppen ezért érdemes kihasználni a kellemes indiánnyár utolsó napjait, hogy felkészüljünk a zord hidegre.

Biztos mindenki szembesült már vele, hogy akármekkora háza, pincéje, padlása vagy éppen garázsa is van ezek egyszer csak betelnek a sok szerszámtól, hasznos és kevésbé hasznos kacattól és újabb tárolóhelységre lesz szüksége. Erre kínálnak nagyszerű megoldást a szakáruházakban könnyen beszerezhető kerti faházak.

 

Ezek a készen kapható kis épületek kiváló alternatívát nyújtanak kerti szerszámaink, fűnyírónk, kerti bútoraink, stb. tárolására. Bár az áruk elsőre igen borsosnak tűnhet, ha belegondolunk, hogy mennyi bosszúságtól és anyagi kártól óvhatnak meg minket, rögtön hasznos befektetésnek könyvelhetjük el. Nem csak tárgyainkat óvják meg az időjárás viszontagságaitól, de egy kis csinosítással, növények felfuttatásával vagy festéssel a kis alapterületű kunyhók bármely kert ékességei lehetnek.

 

A faházak számos kivitelben kaphatóak, így akad köztük olyan, ami akár számunkra is menedéket nyújthat. Ezek gyakran előtérrel és tornáccal is rendelkeznek, így remekül be tudják tölteni az ideiglenes konyha vagy akár nappali szerepét.

 

Persze választhatunk egyszerűbb szerkezetű tárolók közül is. Ezek a fémlábon álló tetőszerkezetek alkalmasak kukatárolásra. Azonban három kerítéselem segítségével már 3 oldalról zárt tároló is készülhet belőle, amelyben akár biciklinket, motorkerékpárunkat vagy egyéb a fagyra kevésbé érzékeny szerszámainkat is tarthatjuk.

 

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Az én házam, az én váram

Miután a statisztikák szerint Magyarországon óránként három lakást törnek fel, érdemes elgondolkodni azon, mennyit teszünk meg mi magunk otthonunk, értékeink biztonsága érdekében. Nézzük az alapvetéseket, és a gyakorlati tippeket.

1. Új ingatlan építésekor már a tervezési szakaszban ügyeljünk arra, hogy a biztonságtechnikai összetevők is bekerüljenek a költségvetésbe. Gondoljuk végig, a lakás kritikus pontjait, az értékek helyét, szokásainkat stb.

2. A betöréses lopások több mint felét a városokban követik el.  A behatolók leggyakrabban a bejárati ajtókon, ablakokon vagy teraszajtókon keresztül jutnak be a helységekbe. Elsősorban ezek védelméről gondoskodjunk, lehetőleg a rendszeres zárással, illetve a zárrendszerek megerősítésével. Szakemberek szerint a legfontosabb a minőségi mechanikai védelem kialakítása, mert a betörések több mint fele a megfelelően kiválasztott és szakszerűen beszerelt mechanikai biztonságtechnikai eszközök miatt hiúsul meg. Ne a bejárati ajtó legyen a lakás leggyengébb pontja! A régi, könnyűszerkezetes ajtók betörés elleni biztonsága elégtelen, mert szinte egyetlen rúgással betörhetőek, kimozdíthatóak.

3. Több pontos védelem! Új ajtónak válasszunk több ponton záródó, jó minőségű rendszerrel szerelt, a hengerzárat is kellően védő bejárati alkalmatosságot. Régi ajtónkra szereljünk kiegészítő zárat: hevederzár vagy másodzár használata sokat segíthet. Gondoljuk meg: néhány ezer forintos beruházással többszörösére növelhetjük ajtónk biztonsági hatásfokát!

 


4. Számos kiegészítő eszköz és rendszer van a piacon, tájékozódjunk arról, mit engedhetünk meg anyagilag, és mi az, amit használni is tudunk (pl. idős szüleink lakásába nem biztos, hogy a bonyolult, kódos biztonsági rendszer a legjobb, inkább az egyszerű, de erős mechanikai védelem).

a) ha nem tudunk távriasztó rendszerre költeni, gondoskodhatunk különféle helyben riasztó rendszerekről. Ezek többsége az ajtóhoz szerelve a mozgásra ad ki hangot, de ajtócsengőként is használható. Ugyanígy már 20-30.000 Ft között kaphatunk beltéri és kültéri mozgásérzékelővel ellátott rádiós riasztórendszereket.

b) különös ötletnek tűnik, de az alkalmi tolvajokat elriaszthatja az a mindössze 4-5.000 forintos álkamera, amely az igazi biztonsági kamerák tökéletes mása, alumíniumháza, villogó piros LED lámpája tovább növeli a hasonlóságot a működő rendszerekkel.


c) elektromos ajtózár: a szabadon programozható ajtózár (ára 20-30.000 Ft közé esik) biztosítja, hogy csak családtagjaink jussanak be otthonunkba, vagy a munkatársak az irodába.


d) még profibb, és elrettentő hatású az az ujjlenyomatos zár (kb. 90-100 ezer forint közé eső árú szerkezet), amely biztonsági kód megadásán túl még az ujjbegy hozzáérintését is kéri a belépőtől.
 
5. Ne fukarkodjunk a biztosítással! Gondoljuk végig, hogy a biztosítás éves díja mennyire megerőltető a családi büdzsének, és vegyük számításba, hogy kár, betörés stb. esetén jól jöhet az anyagi segítség.
 

 Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Kád vagy zuhany? - Az örök kérdés

A kérdés rendszeresen felmerül, ha lakásvásárlásra- vagy felújításra adjuk fejünket. Mindkét döntés mellett szólnak érvek és ellenérvek a különbség pedig nem is olyan elhanyagolható, mint sokan talán elsőre hinnék.


A kádak – Miért és miért ne?

Talán az első és legfontosabb érv a kádak mellett, hogy sok mindenkinek egy nehéz nap vagy hét után a forró vízben relaxálás jelenti a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Ez a valóban kellemes és kényelmes módja a tisztálkodásnak azonban jelentős következményekkel jár. A kisméretű fürdőszobáknak akár közel felét is elfoglalhatja egy normál méretű kád, így érdemes jól megfontolni, hogy kihasználnánk-e annak kényelmi lehetőségeit. Az sem mellékes szempont, hogy egy ilyen kád feltöltéséhez bő 100, de akár 200 l vízre is szükségünk lehet. Ennek az anyagi mellett jelentős környezeti hatásai is vannak.
Ugyanakkor egy jobb minőségű zuhanyfüggöny vagy kád oldalára is felszerelhető kádparaván segítségével a kád zuhanyként is funkcionálhat, ám így sem egyesíti tökéletesen a két eszköz pozitív tulajdonságait.

Fontos hátránya a kádaknak, hogy a be- és kilépéshez 50-60 cm magas falukat át kell lépni. Ez gyerekeknek vagy időseknek komoly gondot okozhat. A nedves kerámia roppant csúszós lehet, így olyanoknak is érdemes csúszásvédelemről gondoskodniuk, akinek a mozgás nem jelent gondot.


Zuhanyzók pro és kontra

Kisméretű fürdőszobák esetén kézenfekvő választásnak tűnnek a zuhanyzók. Azonban fontos végiggondolni, ezek elhelyezését a térben. Ehhez gyakran érdemes szakember segítségét is kérni. Bár a zuhanykabinok alapterülete gyakran szinte a fele egy kádénak, a légtérből többet foglalnak, hiszen a kabin teteje gyakran 2-2,5 méterig is felérhet. Emiatt bár a felhasználható alapterület nagyobb marad, a fürdőszoba zsúfoltságérzete is növekedhet. Arról se feledkezzünk meg, hogy ha a kabin ajtaja nem tolós, hanem kifele nyíló, akkor bizony ennek is szükséges teret szabadon hagynunk.

A modern zuhanykabinok jelentős előnye, hogy általuk rengeteg vizet és energiát lehet megtakarítani, ugyanakkor a kényelmi szempontokról se kell mind lemondanunk. A több befúvós zuhanykabinok is nyújthatnak pezsgőfürdőzésre emlékeztető élményt és a legtöbben már le is ülhetünk.

A zuhanykabinok talán legnagyobb gondja a megtöbbszöröződött páraképződés. Ez egy rosszul szellőztethető helységben veszélyes penészgombák megjelenéséhez is vezethet, így ahol csak lehet, gondoskodni kell szellőzőkről, csőventilátorokról illetve a minden olyan falfelületre, ahol nem csempézünk,  penészgátló adalékot tartalmazó festéket használjunk.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Spórolj az energiával – 6 alaptipp

Most, a nyár kellős közepén talán keveset foglalkozunk az energiatakarékossággal, pedig éppen ilyenkor tudjuk azokat a beavatkozásokat elvégezni lakásunkon, amelyek az őszi-téli hónapokban megóvnak bennünket a súlyos gáz- és villanyszámláktól. Nem csak a környezetünket óvjuk tehát, ha az energiával spórolunk, de a pénztárcánk is rögtön megérzi az odafigyelést.


1. Keresd a rést!
Rajzoljuk le a lakás alaprajzát, majd jelöljük be a leginkább huzatos helyeket. Fogjunk egy vékony, könnyű papírcsíkot, és tartsuk a nyílászárók elé, illetve, ha egyéb rések is vannak a lakásban, oda is – jó esetben ezzel nem kell számolni és jegyezzük fel, hogy hol észlelünk mozgást. Ha ezzel megvagyunk, akkor gondoskodjunk a rések időleges szigeteléséről, vagy a nyílászárók cseréjéről.

2. Szigetelj!
A magyar építkezéseken az uniós átlag kb. negyedét használják szigetelőanyagokból évente. Az ablakok cseréjével, a falak és a padlástér teljeskörű szigetelésével egyes számítások szerint akár 35-40%-os energia-megtakarítás is elérhető – , ekkor évi 4 millió lakás kifűtésére elegendő gázt spórolnának meg!

3. Cserélj nyílászárót!
Ez nem a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a spórolásnak. Az ablakok méretétől, számától, a kívánt technológiától (2-3 rétegű üvegek) és a beszerelő szakemberek áraitól függően több tízezertől néhány százezerig terjedő költségei lehetnek egy teljes vagy részleges, csak a legkritikusabb pontokra kiterjedő cserének. Nagyon széles a különféle thermoüvegek, és az ezekhez tartozó profilok választéka, forduljunk szakeladókhoz a tájékozódás érdekében. Ha nincs pénzünk ablakcserére, akkor jöhet szóba a pótlólagos szigetelés (pl. a keretek mentén betörő huzatot feltartó bemarásos szigetelés, vagy az üvegek utólagos borítása duplo-duplex felülettel. Ezekhez a munkákhoz kizárólag referenciával rendelkező alvállalkozókat válasszunk. Végső megoldás lehet, ha függönyeinket hővédő, thermal anyagokkal váltjuk le. 

 

4. Készíts energialeltárt!
Járjuk végig a lakást, és nézzük meg milyen elektromos-energia fogyasztóink vannak. Azokról sem feledkezzünk meg, amelyeket csak ritkán veszünk használatba! Nézzük végig, hogy melyek használatát lehetne racionalizálni: ne menjen a tv, ha a család a konyhában vacsorázik, a mosógépet kapcsoljuk ki, ha lejárt, csak a gép teljes kihasználása mellett mossunk és mosogassunk, hosszú távollét esetén minden áramtalanítsunk (tehát ne stand-by üzemmódban hagyjunk, inkább húzzuk ki!), kád helyett a zuhanyt válasszuk stb.. Állítsunk fel egyszerű, követhető szabályokat az egész családnak!

5. Cseréld, amit lehet!
Ne csak a nagygépek esetén törekedjünk az A-s címke figyelembe vételére. Kisebb tételeket jelent egy-egy apróbb energiatakarékos eszköz beszerzése: takarékos izzók, víztakarékos zuhanyfej, okoselosztó (amely a főfogyasztó, pl. a számítógép kikapcsolásakor a perifériákat pl. a nyomtatót is lekapcsolja). Elég lehet egy világító főkapcsolós elosztó is, amelyet egy mozdulattal áramtalanítunk elutazáskor, így a tv-vel együtt a DVD vagy a médiabox sem kap áramot a hétvégi kiruccanás idején.


6. Javíts!
Javítsuk vagy javíttassuk meg csöpögő csapjainkat, elsősorban WC-nket. Óriási költséget jelenthet egy családnak a feleslegesen kifizetett vízszámla! Ugyanígy gondoljuk meg, mely elektromos eszközeinket kell javítani, vagy esetleg értelmesebb egy hasonló árú, de takarékosabb modellre cserélni. Ellenőrizzük a hűtő és a fagyasztó hőmérsékletét: felesleges a fagyasztott holmit -1 celsius fok alatt tartani. Ha a hűtő hőmérője, kapcsolója elromlott, inkább javíttassunk, mint túlfizessünk!

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek