Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Strand a kertben - medencék gyorsan, egyszerűen

Ki ne vágyna vízpartra a kánikulában? Ha nem vagyunk éppen szabadságon és nincs lehetőségünk leugrani egy kicsit pancsolni, akkor jól jöhet egy medence a kertünkbe, ahol kedvünkre megmártózhatunk a habokban és a gyerekek is önfeledten pancsolhatnak és játszhatnak.

Attól függően, hogy mekkora helyünk és milyen anyagi lehetőségeink vannak, az alábbi medencefajtákból választhatunk:

  • Puhafalú medencék

A puhafalú medencék közös jellemzője, hogy a megfelelő talajelőkészítést követően gyorsan és egyszerűen telepíthetőek.

A karimát fújjuk fel, a medence testet töltsük meg vízzel, csatlakoztassuk a szűrőberendezést és már indulhat is a fürdőzés!

A medencét mindig vízszintes, elsősorban homokágyra vagy termett talajra telepítsük!

Hátránya, hogy nem téliesíthető, ezért a hideg beköszöntével a medencét szedjük szét, és szárítás után fagymentes helyen tároljuk!

  • Fémvázas, puhafalú medencék

Ezeknél a medencéknél a szerkezet merevségét a csővázak biztosítják, melyeket a telepítés során a testen kialakított fülekbe kell bedugni. A medence fala szálerősített PVC-ből készül.

Előnye, hogy olcsó és gyorsan felállítható, télre viszont vízteleníteni kell és alapos tisztítás után szétszedve tárolni.

Ügyeljünk rá, hogy a telepítés előtt a talajt vízszintezzük, a növényzetet és a gyökereket távolítsuk el! Elsősorban homokágyra ajánlott telepíteni.

  • Fémfalas medencék

Az oldalfala galvanizált és festett acéllemezből készül, ami kellő merevséget biztosít a medencének, belül pedig PVC fólia biztosítja a vízzárást.

Besüllyesztés nélkül a talajszintre telepíthetőek, de akár a földbe is süllyeszthetőek. Aljzatbeton nélkül, tömör, vízszintes felületre és homokágyra is telepíthetőek.

Drágább, mint a többi kész medence, és a felállítása is több munkát igényel, ám 2-3 ember könnyedén elvégezheti.

Nagy előnye ugyanakkor, hogy télre kint lehet hagyni, nem kell vízteleníteni, nem kell bajlódni a szereléssel és a tárolással. Adjunk hozzá téliesítő szert és vízzel telítve takarjuk le egy min. 0,4 mm vastagságú védőtakaróval és tavasszal újra birtokba is vehetjük.

Sőt, ha a víztisztítást, szűrést és a vegyszerezést helyesen végezzük, akkor a medence vízcsere nélkül használható éveken keresztül.

Tisztítás

A kerti medence nemcsak örömmel, hanem kötelességekkel is jár, ugyanis a fertőzések elkerülése érdekében gondoskodnunk kell a víz tisztaságáról mind fizikai (szűrés), mind vegyszeres tisztítás segítségével.

A szűrést az úgynevezett vízforgató berendezések végzik el. Leggyakoribb fajtái a homokszűrős és betétes vízforgatók.

A tenger homokos tisztulásához hasonlít a homokszűrős vízforgató berendezések működése. Tisztításhoz a beépített váltószelepet átállítjuk, ezzel a benne lévő homok átmosódik és az abban lévő szennyeződés némi vízzel együtt távozik. Ezt kültéri medencék esetében célszerű hetente elvégezni. A homokszűrőt érdemes 2-3 évente kicserélni.

Másik fajtája a szűrőbetétes vízforgató berendezések. Ezek a vízforgatók általában a kisebb vagy puhafalú medencékhez alkalmasak, legfeljebb 15 m3 térfogatig, de léteznek közöttük nagy medencékhez tervezett, beépíthető készülékek is. Ezt a típust medence faláról kell a vízbe lógatni. Cserélhető vagy mosható szűrőbetéttel készülnek.

Nem elég a medence vizét szűrni, mert nemcsak fizikai, hanem kémiai szennyeződések is megtalálhatóak a vízben, melyeket szabad szemmel nem láthatunk és ezek eltávolítására a vízszűrő berendezések nem alkalmasak, hiszen túl kicsik ahhoz, hogy ezeken fennakadjanak, ezért eltávolításuk vegyszeres kezeléssel valósítható meg.

A vegyszeres kezelés során két feladatunk van: a helyes klórszint és a helyes pH érték beállítása. A klórszint 0,4-0,8 mg/l, a pH érték 7,2-7,6 közötti értéknél a megfelelő.

Az értékek helyességét teszterrel ellenőrizhetjük.

A klóros vegyszereket előre feloldva juttassuk a medence vizébe, vagy ha rendelkezünk vegyszeradagolóval esetleg szkimmerrel (szűrőrendszerbe épített fölöző), akkor azokon keresztül is a vízbe juttathatjuk.

Ha elveszettnek érezzük magunkat a választást illetően a tisztítószerek sokasága miatt, válasszuk a medence kezdő szettet, melyben minden, a víz tisztántartásához szükséges vegyszert megtalálunk!

Használat során sokféle szennyeződés rakódhat le a medence aljára, melyek ott is maradhatnak. Ezek eltávolításához segítségünkre lehet egy medencealj-tisztító robot.

Ha a medencénk vizének fűtését költséghatékonyan szeretnénk megoldani, szerezzünk be egy szolárszőnyeget, mely a Nap sugarait összegyűjtve fűti fel a medencénket. 

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

3 Tovább

Hogyan hűtsük otthonunkat? - Klímák és ventilátorok

Az elmúlt napokban a tavasz forróbbik arcát mutatta, így eszünkbe juttatta, hogy közeledik a nyári hőség és olyankor bizony jólesik a hűs otthonba hazamenni.

Lássuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy a hűs, de mégis egészséges otthont megvalósítsuk.

A hűtést szolgáló eszközök két nagy csoportját különböztetjük meg: a ventilátorokat és a klímákat.

VENTILÁTOROK

álló-asztali szélgép: a legegyszerűbb lehetőség a levegő keringetésére, mely igényünk szerint több fokozatba is kapcsolható, valamint a legtöbb esetben a fej dőlésszöge is szabadon állítható.

álló, párásító ventilátor: az asztali szélgép továbbfejlesztett változata, 2 az 1-ben, mely egy 3 funkciós önálló ventilátorból és egy kivehető, önállóan is használható párásítóból áll. A vendéglátó teraszokon látható párásító otthoni változata, amely nem csak a levegő keringetésével hűt bennünket, illetve környezetünket, hanem a szétporlasztott apró vízcseppekkel is.

toronyventilátor: hordozható, helytakarékos megoldás olyan szobákba, ahol korlátozott a hely. Időkapcsolóval, mely akár 120 percre is beállítható. A kezelőszervek kényelmesen kapcsolhatók a készülék felső részén, esetleg távirányítóval.

mennyezeti ventilátor: ez a készüléktípus állandó és optimális klímát biztosít, nyáron hűt és már alacsony fordulatszám mellett is jelentős légáramlatot biztosít, télen pedig a mennyezet alatt összegyűlt meleg levegőt keringeti lefelé, ezzel növelve hőérzetünket. Fém és fa ventilátorlapokkal is kapható.

léghűtő: ez a szerkezet egy olyan speciális ventilátor, mely jégkocka illetve a készülékhez mellékelt jégdoboz alkalmazásával 4 órán keresztül 8 fokkal hűvösebb levegőt képes létrehozni, mint a környezete, ezáltal jelentősen hozzájárul egy forró nap elviseléséhez. A lehető legjobb megoldás azoknak, akik a hagyományos split- illetve mobil klímákat nem bírják, azoktól gyakran megfáznak.

KLÍMÁK

mobil klíma: mobil klímáknak azokat a klímaberendezéseket nevezzük, melyeket kialakításuknak köszönhetően könnyedén mozgathatunk, egy gyors mozdulattal áttelepíthetünk egyik helyiségből a másikba. További előnyük, hogy telepítésük egyszerű, karbantartásuk és tisztántartásuk könnyű, és vásárlás után azonnal használhatók.

Működésük megegyezik a hagyományos klímaberendezésekével, különbség a meleg levegő leadásában jelentkezik.

A mobil klímáknál a készülékek egy vastag gégecsővel vannak felszerelve, a kondenzátor a készüléken belül (tehát a szobában) helyezkedik el, ez fújja ki a meleg levegőt a gégecsövön keresztül a kültérbe. 

split klíma: a klíma típusok leghatékonyabb változata, mely jóval esztétikusabb és komfortosabb is a mobil klímáknál. A split kifejezés osztott rendszerű klimatizálást takar, ugyanis ezek a berendezések egy kültéri és beltéri egységre különülnek el, melyeknél a kültéri egység tartalmazza a nagyobb, zajt keltő részeket, így megszűnik a belső zajforrás és a hűtés során keletkező hőből sem marad semmi a hűtendő helyiségben. A 2 egység meghatározott távolságra kerülhet egymástól és a berendezés annál hatékonyabb, minél közelebb vannak egymáshoz. A spliteket távirányítóval szerelik fel, hogy a funkciók váltogatására kényelmesen legyen lehetőségünk.

Léteznek úgynevezett multi-split klímák is, melyeknél egy kültéri egységhez több beltéri egység is köthető.

Ezen készülékek telepítését és beüzemelését mindenképpen megfelelően képzett szakemberre bízzuk!

Hasznos tudnivalók 

  • az első szempont, amit a választásnál figyelembe kell vennünk, az a teljesítményigény, melyet a helyiség mérete, fekvése, szigetelése határoz meg.
  • a fogyasztást nagymértékben befolyásolja a beállított hőmérséklet értéke. Minél nagyobb a különbség a külső és a belső levegő hőmérséklete között, annál nagyobb fogyasztással kell számolnunk.

Légkondicionáló okozta tünetek megelőzése

A klímaberendezések tisztításának elhanyagolása okozta betegségek között általában gombák, baktériumok okozta fertőzések fordulnak elő, melyek előszeretettel telepszenek meg az őszi-téli időszakban használaton kívüli berendezések hűtőbordáin és súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezért is fontos a rendszeres és szakszerű tisztántartásuk, mellyel elkerülhetőek ezen betegségek, különösen akkor, ha olyan tisztítószert használunk, mely végleg elpusztítja ezeket a fertőzéseket okozó telepeket.

Ne féljünk tehát a klímaberendezések okozta betegségektől, hanem tisztítással előzzük meg őket és így biztonságosan élvezhetjük a nyári forróságban a belőlük áradó hűvös fuvallatot.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Medencegondozás A-Z-ig

A nyári melegben ki ne szeretne egy medencét a kertjébe. Vegyük számba, hogy mit is kell annak rendszeresen megtennie, aki medencetelepítésre adja a fejét. Kis odafigyeléssel medencék nemcsak a családunk kiváló kedvtelésévé válik, de hosszú távon kertünk ékessége marad.

1. Szükséges eszközök

Vegyszerek, vízforgató, szűrők, szivattyú – ezeket mind érdemes már a medence kiválasztásakor beszerezni. Kérjünk tanácsot, hogy mindenből a legjobb ár/érték arányú termék kerüljön a kosárba. Ha nem vagyunk profik, törekedjünk a kompakt rendszerek beszerzésére, ezzel sok bosszúságot elkerülhetünk. Pénztárcánkat is kímélhetjük ha nem épített medencét választunk. Ma már a puhafalú medencék közt is akadnak kiváló minőségűek, amik enyhülést nyújtanak a forró nyári napokon.

A merev, acélfalú medencék is kiváló alternatívát szolgálnak azoknak, akik nem szeretnék drága földmunkára áldozni idejüket és pénzüket. A remek tulajdonságú galvanizált medencék belső falát PVC fóliával bélelik, így azok egy csepp vizet sem hagynak elfolyni. A földbesüllyesztés és így szakemberek közreműködése nélkül, egyszerűen üzembe helyezhető medencék vize is hamarabb felmelegszik, ugyanakkor a beépített vízforgatónak köszönhetően sosem túl meleg.


2. Gondoskodjunk a biztonságról!

Mindegy, hogy a legegyszerűbb felfújható kerti medencével vagy épített medencével rendelkezünk a kertben, elsőként a gyermekbiztonság szempontjait gondoljuk végig. Legyen a medence jól belátható helyen, ne engedje, hogy a gyermekek kiessenek a látószögünkből. A medence környéki utakat tartsuk tisztán, rendszeresen pakoljuk el a játékokat mellőle. Soha ne hagyjuk, hogy a gyerekek a medencében vagy a medence környékén felügyelet nélkül játszanak! A nem földbe süllyesztett medencék megóvhatják gyermekeinket a véletlen vízbepottyanástól, ha legalább 60 centis faluk van. Ugyanakkor fontos, hogy a létrát vagy egyéb fellépőket távolítsuk el, ha nem kívánjuk használni. Ügyeljünk az alapszabályra: sem mi, sem a gyermekek ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe. Gyakran ellenőrizzük a medence burkolatát, a kapcsolók szigetelését az esetleges elektromos vezetékek és eszközök (pl. világítás, szivattyú) működését! Takarjuk le a medencét, ha nem használjuk!

3. Tartsuk tisztán!

Nem épített medencék esetében is gondoskodjunk a vízminőség rendszeres felügyeletéről. A vízbe eső szennyeződést azonnal halásszuk ki! Rendszeres időközönként a porszívózzuk ki a medence alját a megfelelő eszközzel. Figyeljünk, nehogy elszaporodjanak az algák a vízben! A medence kémiai egyensúlya kényes dolog. Egy 3 méter átmérőjű merevfalú medence vízminősége is karbantartható állandó vízcsere nélkül. Érdemes házi labort kialakítani és hetente tesztelni a vízminőséget. Ügyeljünk, hogy a pH érték 7,2 - 7,8 között legyen, ha ennél magasabb, adjunk hozzá pH csökkentőt előírás szerint. A legelterjedtebb fertőtlenítőszer a klór, melynek mennyiségét is pontosan kell kalibrálni és rendszeresen ellenőrizni. A helyes mérték a 0,6-1 mg/l, de az első nyári használatbavétel, vagy sok fürdőzővel járó medence-party esetén érdemes 1mg fölé lépni ideiglenesen. Ehhez érdemes gyors-klórgranulátumot tartani otthon, de a hosszú távú egyensúlyhoz a lassan oldódó készítmények is megteszik.

Lényeges a medencék időszakos – legalább szezonális – nagytakarítása, a vízkő eltávolítása, a peremekről a baktériumok lúgos vagy savas leoldása. Ugyanígy lényeges, hogy a szivattyúk, forgatók, szűrők alkatrészeit is áztassuk be fertőtlenítős oldatba időnként.

4. Óvatosan a vegyszerekkel!

Gyermekmedencénél elsődleges, hogy legyen klórmentes tisztítószerünk, míg a környezetükre figyelőknek is érdemes körbenéznie a klórmentes készítmények között. A legegyszerűbb választás az olyan granulátum, amely egyszerre tartalmazza az algaölőt és a tisztítószereket is. Ha a pénztárcánk engedi, akkor építsünk ki automata rendszert, amely egyszerre gondoskodik a víz forgatásáról, tisztán tartásáról stb. intenzív igénybevétel esetén akár napi 8-10 órát is érdemes működtetni a szűrő/forgató berendezést. Az egyszerűbb, a szilárd falú medencékbe befüggeszthető vízforgató néhány tízezer forintos tétel, és nem igényel telepítési segítséget.

5. Téliesítsd!

A nyári fürdőzés végeztével gondoskodni kell a téliesítésről. Ha helyes takarást alkalmazunk, nemcsak a medence állja ki a tél próbáját, de még a víz is „megmenthető" a következő szezonra. Mérjük le a medencét, és keressük meg a hozzá illő medencetakarót. Takarjuk le a medencét ponyvával, és a szegélyeknél gondoskodjunk a fólia megfeszítéséről.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Egyszerű lépések a rusztikus otthonhoz

Nemcsak egyre többen költöznek vidékre – akár kertes-, akár parasztházba – de egyre több lehetőségünk van arra is, hogy otthonunkat a provence-i, mediterrán vagy német területen elterjedt rusztikus, vidékies stílusban képzeljük el.


Mi is ez a stílus?
Amiről beszélünk, az a visszatérés a természetes anyaghasználathoz, az egyszerűséghez, a szimpla, naturális színekhez. Alapvető alkotóelemei a nyerskő, a fa és más természetes anyagok. Színei a bézs, fehér, a fa különféle árnyalatai sötéttől a világosig, és a természet színei, melyek a festésben, anyagválasztásban köszönnek vissza. A kivitelezés elképzelhető színtiszta új holmikból, és kizárólag „talált tárgyakból” is, de elérhetjük azt is, hogy korokat kössön össze: felhasználhatunk egy régi, a padláson talált, szakszerűen felújított bútordarabot, és beépíthetjük azt egy korszerű, minimalista kőfalba. Előnye, hogy nem kell egyszerre belevágnunk a koncepció megvalósításához, hanem apránként is haladhatunk. További előnye, hogy mai anyagokkal, termékekkel is megvalósítható, nem feltétlenül kell az ócskapiacon vadásznunk!


Falak
Falaink vagy faborítást kapnak, vagy a kövek egyszerűségével hatnak a nézőre. Leszedhetjük a vakolatot a ház egy hangsúlyos kő- vagy téglafaláról (pl. a konyhában vagy a nappaliban), hogy természetes szépségében mutassa meg mintázatát. Ha a fa mellett döntünk, választhatunk alaposan lekezelt, idővel beérő színű natúrfát, vagy lefesthetjük a természet valamely színével, zölddel, erős barnával vagy bézzsel. Faburkolat esetén kerüljük a sablonos függőleges lambériázást! Alkalmazzunk keresztirányú vagy egyedileg tervezett mintázatot. Attól, hogy hétvégi házunkat „farmházzá” alakítjuk, ne rettenjünk vissza a színek bátor, ám stílusos használatától.


Bútorzat
Ez is legyen természetes, fa, bőr és vászon. Válasszunk egy egyszerű fa szófát a természet színeire hajazó (zöld, vörös, narancs, rozsda) színű vászonkárpittal, illetve sötét-, vagy világosbarna bőrrel. Ügyeljünk, hogy a ház egészének harmóniáját ne bontsa meg stílus kavalkád. Ügyeljünk a funkciókra is: dohányzóasztalunk lehet kecses, de a konyhában/étkezőben elhelyezhetünk egy természetes színű, robosztus, kezelt fa asztalt.


Padló
Kardinális kérdés a padló megválasztása. Vagy maradjunk a fánál (például klasszikus mintázatú vagy akár bátrabb erezetű hajópadló), vagy követ rakjunk le. Nem muszáj a nehezen feldolgozható természetes követ választanunk. A szakáruházak polcai tele vannak természetes külsejű betonkövekkel, amelyek – észak-olasz stílusban – akár a teljes ház, így a fürdőszoba leburkolására is alkalmasak. Ha a fa mellett döntünk, akkor megfelelő kezelés mellett ezt is használhatjuk a lakás vagy a ház egészére! Teraszunkat burkolhatjuk téglával, padlástéglával, vagy az áruházakban kapható, ezekhez hasonló térkövekkel.


Használjuk fel, amink van
Ha régi ház vásárlására adjuk a fejünket, ne dobjunk ki automatikusan mindent! Szerezzük be a renováláshoz, rozsdamentesítéséhez, alapozáshoz vagy akár újrafestéshez szükséges anyagokat és eszközöket, és napok alatt felújíthatjuk otthonunkat. A hatalmas régi faajtó például értékes darabja lehet lakásunknak. Ellenőrizzük, hogy vasalása, zárja biztonságos-e, javítsuk, cseréljük, ha kell, aztán szabadítsuk meg drótkefével és speciális oldószerekkel a festéstől. Ápoljuk le, majd hagyjuk  meg  természetes – akár karcos, antikolt – színében, vagy lefestjük. Ugyanígy egy régi kandalló vagy beépített tűzhely is megmenthető, legfeljebb a tárolásnál lesz segítségünkre. Csak a burkolat megtisztításáról kell gondoskodni, vagy ha sérült, el kell döntenünk, hogy milyen párkányt szeretnénk. Lehet kő, tégla, fa (antik fa, vagy akár hasábfa is, lehetőleg tölgy vagy bükk). Ha nem használjuk fűtésre, ajtók beszerelésével akár a felesleges konyhai edények tárolásában segíthet.


Nyitott szemmel a környéken
A házunk apróbb használati tárgyai kiválasztásánál is maradjunk a stílus keretein belül, persze a modern technika vívmányairól nem kell lemondanunk, de válasszuk az egyszerű formákat. Kellemes, meleg hangulatot áraszthat, ha már ugyan eredeti funkciója szerint nem használt, de szépen rendbe hozott tárgyakat veszünk használatba, pl. egy régi kávéfőzőt használunk kávétárolásra stb. Járjuk be a környéket, ismerjük meg az építési stílusokat, eszközöket, növényvilágot. Ha mégis toszkán stílusú házat szeretnénk kivitelezni például a Balaton felvidéken, akkor használjuk szerényen a tájidegen növényeket.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Hogyan hűsítsük lakásunkat kánikulában?


A hűsebb hétvégét követően a közeljövőben ismét forró napokra számíthatunk. Nézzük, mit tehetünk, ha legalább az otthonunkban szeretnénk egy kis menedéket teremteni a forróság ellen.


Kezdjük a kültéri árnyékolókkal. Ezekből mindenki megtalálja a saját otthonának megfelelőt, legyen az lakótelepi lakás vagy egy nagyobb kertes ház. A redőnyök, reluxák, zsaluk és napfényrolók különböző színben, kivitelben kaphatók. Ízlés és pénztárca dolga alapvetően a választás. A redőnyök, reluxák bármely lakásban, a zsaluk többnyire a kertes házakon mutatnak jól. A napfényrolók erkélyek és teraszok esetében a legpraktikusabbak.

Mindegyikre igaz azonban, hogy a nyári melegben ezeket nappal, még a reggeli, vagy a kora délelőtti órákban engedjük le. Ha reggel, még munkába indulás előtt leengedjük, akkor kevésbé melegszik át napközben a lakás, és relatív hűvösnek érzett otthonunkba érhetünk haza. Az árnyékolókat este húzzuk csak fel, és ha nem kell, hogy zajszűrőként is funkcionáljanak, nyitott ablak mellett hagyjuk is felhúzva éjszaka. Így a szellőztetés is megoldott, és az éjszakai frissebb levegő mellett kellemesebb lesz az alvás is.


Érezhető enyhülést jelenthet a ventilátor használata is, ami a levegő keringtetésével segít a hőség elviselésében. Választhatunk asztali, álló vagy padló kivitelben, klasszikus vagy oszlop szerkezetűt, esetleg csillárra szerelhetőt. A különböző méretek és formák kínálatának köszönhetően bármilyen kis vagy nagy lakáshoz találunk ideálisat. Ha forgófejjel rendelkező készüléket választunk, akkor az a szoba nagyobb részében megmozgatja az állott levegőt, míg a több sebességfokozattal rendelkező ventilátorok fúvóhatását igényeink szerint állíthatjuk. Az már csak hab a tortán, ha távirányítással is szabályozhatjuk a berendezést.

Ha már nem bírjuk a hőséget, és úgy gondoljuk, hogy csak a klíma segíthet, vásárlás előtt gondoljuk át, mire van szükségünk. A választék a légkondicionálók esetében is széles: választhatunk mobilklímát, ablakklímát, hűtésre, fűtésre egyaránt alkalmas berendezést is. Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy minimum „A” energiaosztályú készüléket vegyünk, mert így a kisebb fogyasztás mellett a pénztárcánkat és a környezetet is kíméljünk. Ha már be van építve a rendszer, akkor ne feledkezzünk meg annak karbantartásáról sem, hogy elkerüljük a készülékben lerakodó porok, pollenek okozta egészségügyi problémákat.


A hosszútávra tervező, kertesház-tulajdonosoknak javasoljuk, hogy az épület megfelelő oldalaira – főleg a déli oldalra – ültessenek fákat. Ha ezek megnőnek, nyáron kellemes árnyékot biztosítanak, míg télen, lombjukat lehullajtva, átengedik a napfényt. Szintén természetes és esztétikus megoldás lehet a zöld homlokzat. A növénnyel befutatott falak a bent tartózkodóknak kellemesen hűvöset biztosítanak, míg kívülről hangulatos, otthonos látványt nyújtanak.

Ha szeretnél exkluzív ajánlatokat és további érdekes híreket kapni a lakberendezés, a barkácsolás világából, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

legjobbotthon

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek